Einhell? Bosch vagy Black'n Decker otthoni hobbi szerű barkácsoláshoz?
#10: ugyanabban a teljesítményben ne mondd már, hogy csak 1.5x drágább a Makita, mert bohócnak nézlek :))
csak példának nézzünk egy 3J SDS plus furókalapácsot..
ezzel ugye már vésni is lehet bátran...
Einhell 3J 900W 29eFt
Makita 2.9J 800W 120eFt
ez 4x különbség!
nyilván ha munkára kell, akkor kb. másnapra behozza az árát, de otthonra minek?
#11 Hikoki 830W 2,9J -> 43 eft
AEG 800W 2,5J -> 58 eft (ha belépsz, 1 perc)
Metabo 800W 2,4J -> 50 eft
Makita 800W 2,4J -> 47 eft
Kék Bosch 790W 2,7J -> 51 eft
Dewalt 800W 2,8J -> 66 eft
Ezek 20-30 eft-al drágábbak. Bármelyiket előbb megvenném, mint az Einhellt 29-ért. Otthonra is. Nem az a 15-20 eft fog földhöz vágni, amivel többe kerül a Hikoki, vagy a Bosch, azért ez ma már nem akkora különbség. 1 napi munkabér ha nem keresel jól.
Az a Makita amiről te beszélsz, a HR2800-as (ami egyébként csak 92 eft nem 120) álló motoros. Nagyon jó gép, de túl van árazva. 3,5 kg ellenben a HR2600-al (ami a listában van 47-ért) ami kevesebb mint 3kg. És annyival amennyivel többe kerül, nem erősebb, nem is tartósabb, mikor betont vésel talán észreveszel valamekkora különbséget, de elhanyagolható. Ha tényleg gyorsabban akarsz vésni, mint a HR2600-al, akkor kell egy 4,5-5J-os gép.
Az az Einhell amire gondolsz, szintén álló motoros és 4,5kg. Nem erősebb a HR2600-nál, sőt. Körülbelül az 1500W-os Einhellel tudsz olyan sebességgel dolgozni, mint a kis SDS plus-os Boschal vagy Makitával. Mindegyik géppel véstem már, bár a nagy Einhellel még csak tömör téglát, de inkább elővettem a kék Boscht, fele olyan nehéz és jobban haladsz vele. Meg az Einhellből egyszerűen kiesik a véső. 5 perces munkákra oké, de én akkor is inkább hozzátenném azt a 15-20 ezret és vennék egy normális gépet.
Persze, van akinek az is számít. De semmiképp sem 4x különbségről beszélgetünk, csak nem ismered a gépeket.
#12: figyu, én mikor panelba költöztem, megvettem az Obiban a legolcsóbb SDS furokalapácsot (webshopban sem volt olcsóbb).
10 éve bírja, pedig véstem is vele, és kegyetlen sokat fúrtam, nem csak magamnál itthon. Mindig kéznél van.
Neked fogalmad sincs a háztartási felhasználásról.
Nyilván egy ipari gép könnyebb, és jobban kézreáll, de azt meg kell fizetni (de legtöbbször nem éri meg)
De még mindig nem tudtál olyan árban Makitát mutatni, amit bekamuztál, annak ellenére, hogy ütőerőben is lejjebb engedted a határt.
2.3J környékén fekvőmotorosban az einhell is már csak 22e.
Ezeket a gépeket azért veszi az ember, hogy mikor vesz, vagy epít egy bútort, amit falra kell szerelni, akkor ne kelljen a kölcsönzőbe rohangálni, panelban még egy rohadt képet sem tudsz felrakni furókalapács nélkül (szoktam hallani a próbálkozókat, nyekteti a körmös szarját egy furatban 10 percig, a furószár már rég elolvadt).
Pl akkus csavarozóból én is megvettem a Makitát, mert azt tudtam, hogy sokat fogom egyszerre használni, ha van valami itthoni projekt, és ott valóban nem volt olyan durva az árkülönbség sem.
Téglát vésni meg kb bármivel lehet, ott egyetlen szempont, hogy könnyű legyen, oda nem kell ütőerő.
10. Emeleten lakom, panelben 6 eve. A szuloi haz kertes. Mindkettoben tudom mire kell, kellhet egy ilyen gep.
Bekamuztam a Makitat? Belinkeltem 47 ezerert. Meg vagy 5 szerszamboltot lehetne linkelni ahol ennyiert meg tudod venni.
Pont ez az, hogy teglahoz nem kell utoero, bar a tomor tegla picit mas. Viszont az 1500W-os Einhell meg ott is alul maradt. Nem tudott ugyan azzal a vesovel ugy rautni a teglara, hogy az egybol szetnyiljon. Abszolut csalodas. Akkor is ha olcso a gep.
Hiaba a "de akkor is", ma mar nem az a 15-20 eft dont romba egy embert egyszeri beruhazas eseten, elhanyagolhato kulonbseg. Ha 10 evbe 2x veszed elo, akkor sem erdemes Einhellt venni 30-ert. Mikor 45-50-ert ott a Makita, Bosch, Hikoki.
„Ezeket a gépeket azért veszi az ember, hogy mikor vesz, vagy epít egy bútort, amit falra kell szerelni, akkor ne kelljen a kölcsönzőbe rohangálni, panelban még egy rohadt képet sem tudsz felrakni furókalapács nélkül (szoktam hallani a próbálkozókat, nyekteti a körmös szarját egy furatban 10 percig, a furószár már rég elolvadt).”
Oké, akkor minek is a 3 Joule ütőerő ilyen otthoni feladatokra???
(Már amennyiben bízhatunk ezekben a barkács-gagyi-vackoknak a műszaki leírásaiban)
Szóval akkor szerinted alkalmatlan ilyen feledatokra ez az 1,9 joule ütőerős Makita, (kevesebb min 30.000 forint):
#16: 6-8-10-es furatokhoz 1J ütőerő is elég.
Laposvesőhöz, vagy nagyobb átmerőjű furatokhoz meg simán elég az 1.9J is.
Igazából továbbra is azt mondom, hogy panelba alkalmi fúrasra a legeslegolcsóbb SDS-es gép is megteszi.
Aki ragaszkodik a Makitához, megveheti ezt, vagy ha a 20ezres Hyundai megfelel, akkor azt, vagy kivárja az akciót a lidl-ben vagy aldiban, és megveszi ott, azokhoz fúró és vésőszárakat is adnak. Ami szintén 10+ezres tétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!