Vízakna szigetelése?
Hát.... nálam az akna kb 1.2 m mély, nincs benne víz de körbe nyirkos. Konkrétan lehajolni nem lehet mert annyi hely nincs... max leguggolni úgy hogy egy merő szutyok lesz a hátam.
Ezzel szemben az 1.80 mély szerelőaknámban már többször előfordul víz. Körbe ki van betonozva de ez nem okoz gondot a víznek, ugyanis csak idő kérdése és itt-ott átnyomja. Persze nem 30as beton falazata van...
Kb 30-40 cm víz szokott benne lenni...
Visszatérve a kérdésedre ha nálatok annyira magasan van a víz akkor sajna sok mindent nem lehet tenni vagy csak igen költséges módon.
Ja, így van! Ha műanyag aknára cserélné, az nem jó talajvizes helyen, mert felúszik! Erre figyelmeztetik is a vásárlókat jobb helyeken!
Nálunk régen, mikor még volt csapadék és a helyi vízmű nem csinált lépten-nyomon kutakat, addig magas volt a talajvíz, sokszor víz alá került az óra is. Nem tudom most hogy van, de régen tiltották az akna aljának a kibetonozását, ennek ellenére ki lett betonozva az akna és sikerült vele kizárni a vizet, de az oldalfalai is betonból vannak, nem téglából! Úgyhogy szerintem jól is sikerülhet a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!