A régi Elekthermax hőtárolós kályháknak melyik része azbeszt? Az üvegszálas szigetelés vagy az aljában lévő alsó szigetelőlapok? Illetve még egy érdekes kérdés annak, aki már szedett szét ilyet.
A régi Elekthermax hőtárolós kályháknak melyik része azbeszt? Az üvegszálas szigetelés (olyasmi, mint az üveggyapot), vagy csak az aljában lévő alsó szigetelőlapok?
Másik kérdésem:
Szeretném, ha a kályhákat picit, pár centit tudnám oldalirányban ide-oda mozgatni, tologatni, pl takarításhoz, falfestéskor, stb.
Viszont nem akarok kereket alá rakni, mert nem szeretném, ha a magasságuk megnőne pl. egy boltban kapható bútorszállító kerék magasságával.
Arra gondoltam, hogy nem bonyolítom túl, vágok pár darab fél collos, vagy kisebb horganyzott acélcsövet, és azokat alájuk rakom, így tudom görgetni a csöveken, stb.
Ezt a fajta alátámasztást mennyire díjazná a készülék alsó burkolata? Pl. ha egy 4,5kW-os, 250 kilós Elekthermax alatt lenne 3db fél collos vascső, akkor nem rogyna össze az alá nem támasztott részen a kályha alja?
Néha még rá is ülök a kályhára amikor jó meleg, ezt is számítsuk bele.
Közben már megtudtam, egyáltalán nem az üveggyapot szigetelés azbeszt.
A készülék legalsó részében van egy azbeszt szigetelőlap, amely a kályha melegét szigeteli el a padlótól.
Én személy szerint nem vagyok azbeszt-rettegő, mert a házam teteje, kerítése mind azbeszt palából van, és teszek rá.
Na de az Elekthermaxban lévő azbeszt lap amiatt veszélyes, mert éppen a ventilátor által kifújt meleg levegő légcsatornájában van, vagyis a porladó részecskék szépen belefújódnak a szoba levegőjébe - Mert porlad, igen, az én kályhámból úgy kellett kisöprögetni az azbeszt port.
Rohadtul tudnám díjazni ha az emberek éreznének némi felelősségtudatot amikor nyilvánosan szólalnak meg.
Főleg egy olyan érzékeny témában mint az emberek egészsége.
“ Közben már megtudtam, egyáltalán nem az üveggyapot szigetelés azbeszt.
A készülék legalsó részében van egy azbeszt szigetelőlap, amely a kályha melegét szigeteli el a padlótól.”
Megtudtam.. igen? Kitől tudtad meg? Bekérted a gyártó terveit róla? Vagy netán valakinek a valakije a kocsmában elmesélte?
“ Na de az Elekthermaxban lévő azbeszt lap amiatt veszélyes, mert éppen a ventilátor által kifújt meleg levegő légcsatornájában van”
Szetszedted? Tudod, hogy így van?
Nem, mert én láttam ilyen kalyhat szétszedve és fűtőtér, ami alulról felfelé: szigetelő réteg, samot tégla, közte futoszal lemezen van burkolva!
Nem fogja a keringtetett “csatornában” szellőztetni a szigetelő lapot.
“Mert porlad, igen, az én kályhámból úgy kellett kisöprögetni az azbeszt port.”
Gondolom elvitted egy laborba ahol ezzel is foglalkoznak és megvizsgálták a porod mikroszkóp alatt, ugye?
Biztos nem az évtizedes retek meg gyapot szigetelés. Gondolom a tégláid is mind el vannak porladva benne.
Mindenki érezze magát nagyon szarul amiért felelőtlenül, tudatlanul másoknak szorongást okoznak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!