Gardrób szobát szeretnék építeni gipszkartonból, hogyan álljak neki?
Egyedül álló nő vagyok. Családban sincs olyan férfi akitől segítséget tudnék kérni.
Sokmindent megoldottam már egyedül a ház felújítás során.
Ebben szeretnék segítséget kérni, hogyan is kell neki állni. :D
Ilyesmire gondolok:
Beszerzed a faléceket. Először a falra, plafonra és a padlóra csavarozod fel ezeket. A falaknál, plafonoknál használj 8x60-as műanyagtipliket. Ha ez megvan utána a függőleges léceket méretre vágod hogy bepasszolódjék a plafonon és a padlón lévő lécek közé. A rögzítést legegyszerűbb sarokvasakkal megoldani és facsavarokkal. Sarokvasak kaphatóak a kereskedelemben, persze házilag is készíthetőek ilyenek, pl. ha van otthon maradék vaslemez vagy szögvas.
Ha ezek is megvannak, akkor jöhet a gipszkartonozás, ezeket csavarokkak rögzíted a falécekhez hogy kellően masszív legyen.
Ja még annyi, gipszkartont is nyilván méretre kell vágni. Ez a legegyszerűbben szikével történhet egy léc (vagy elegánsabban acélvonalzó) mellett elhúzva.
Ha kívül-belül gipszkartonozol, a gipszkartonok közé lehet rakni szigetelőanyagot is. Bár egy gardrobszoba esetén szerintem megfelelő az is, ha csak kívülről van gipszkartonozva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!