Akkus fúró MAKITA, DEWALT, FLEX esetleg olcsóbbak, EINHELL, PARKSIDE, SKIL, RYOBI?
A legolcsóbb és kiválóan használható az a Parkside.
Baromi erős pl. 47 Nm-es. + nem elhanyagolható a 3 év garancia!
Több darabom is van mert bevált. Az aksik is szuperek és minden Lidl tele van velük.!
Ha csak villogni akarsz vele a szomszédoknál, akkor Makitát vegyél.
ha drágább ipari gépet veszel az biztos nem lesz csalódás
otthoni barkácsolásra viszont az olcsóbbak is teljesen jók
parkside akkuja tartós és pótolható, 4 éves 20v 2ah akksimat teszteltem, 1938mah jött ki ami 97% a papiron 2000mah-hoz képest
ütvefúró funkció egyszer kétszer téglafalat fúrni oké, de nagyobb munkához nem árt mellé akksis fúrókalapács
A Parkside otthonra meglepően jó minőség.
Ami már komolyabb de még viszonylag olcsóbb a Metabo, Hikoki.
Vagy bármilyen nagy márka drágábban. (De Bosch-ból csak kizárólag a kék, ipari gépek!)
Szerintem ütvefúrónak nincs értelme, betonhoz úgy is fúrókalapács kell.
Én a múltkor nyertem egy MATRIX készletet, 3 gép, 2 akku és 1 töltő hozzá.
Az akkus csavarozó fúró kimondottan jó , nagyon megvagyok elégedve vele.
Azelőtt nem is halottam erről a márkáról.
#8 En ezt mashogy latom. Egy komolyabb gep 130-160 Nm kozott mozog. A nyomatek biztos, hogy nem fogja korlatozni a munkat. Egy normalis kefementes gepben eleg jo szabalyozas van. Nem neked kell jatszani a ravasszal ha terhelesre esik a fordulat, a szabalyozo amig van nyomatektartalek, tartja a fordulatot. Van rajtuk munkapont megvilagitas. Elektromos nyomatekszabalyozashoz aram es szogelfordulas figyeles. Cellafigyeles az akkuban (feszultseg, aram, homerseklet), kimeli az akkut is, motort is amennyire lehet. Mechanikus kuplung. A geptestben gyorsulas szenzor, hogy ha a 150Nm-es gep vagy az SDS maxos furokalapacs hirtelen megall, ne boritson fel letrastol. 3-4 kulonbozo, a ket mechanikusan kapcsolt fokozatban beallithato max. fordulatszam es gyorsitas. Osszesen 8 kulonbozo tartomanyt allithatsz be. Ez menetfurashoz, polirozashoz, korkivagohoz baromi hasznos, sokkal kezesebb a gep. Nem beszelve arrol, hogy 1-2 emelet magasbol betonra ejtve is valoszinuleg karosodas nelkul hasznalhato tovabb. Illetve birjak a vizet is. En ejtettem mar bele egy vodor vizbe a 12V-os Milwaukeet akkustol, azota is hasznalom. Az utvecsavarozon meg veletlenul atmentem autoval, semmi baja.
Nem hiszem, hogy ezek egy zold Bosch, Einhell, Parkside vonalon jellemzok lennenek. Ellenben a Dewalt, Makita xgt, Metabo, Aeg, stb. mind hasonlo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!