Ez mennyire biztonságos(230V-USB)?
Azért ha 2-2 érpáron vitte a nullát és a fázist, akkor bőven kibír az akár 200-300W-ot is.
Csak mondom, hogy léteznek már 90-100W-os USB gyorstöltőkábelek is. A monitor meg legrosszabb esetben is beéri 30-40W-tal. Nálam egy 165Hz-es 32 colos eszik 35W-ot.
Ami itt iszonyat veszélyes, a gyér szigetelés. Ez kisfeszültségű gyengeáramra lett tervezve. Nem váltakozó középfeszültsége. Szóval kigyulladni nem fog semmi, de valaki agyonbaszódni áram által már annál inkább.
@2
És szerinted ahol szükségből kell ilyet csinálni ott 100 wattos usb kábel van vagy pepco-s ami az 5 wattól is tönkremegy pár hét alatt?
már a kérdés kiírása is értelmetlen.
a korábbi hozzászólóknak meg üzenem, hogy a Watt a fogyasztón jelentkezik (jobb esetben), az Amper, ami szamít a kábel szempontjából, es a szigetelés a feszültség szempontjából.
az alap USB 5V 0.5A. ez 230V-on 115W
de egy USB PD már 5A, az meg 230V-on 1150W
de igazából hiaba működik, USB kábelen 230V-ot vinni komoly élet-, es tűzveszély.
Nagyjából levázoltam a helyzetet.
A gépét segítettem szerelni, amikor megláttam. Azt mondja, ideiglenesen csinálta, mert az alap tápkábel megtört, és csak USB hosszabbítója volt otthon. Ünnepek után másikat fog venni.
Szerintem se biztonságos. Elvileg ha vékonyabb a vezeték, jobban melegszik. Monitorból valamilyen LG Ultragear van neki, az nem tudom mennyit eszik.
Fürdőszobába elpusztult a macskánk. Nem emlékszünk pontosan mi történt.
12, 24 órával később olvadt meg két hosszabbító.
Valószínű nedvességet kapott 24 órával korábban, de a lényeg, hogy bármi megtörténhet rossz körülmények között.
3-4 éve egy öreg meghalt a faluban, agyoncsapta az áram. A fiával beszéltem, keseregve mesélte, hogy ő pedig szólt a papának, ne a kábelnál fogva engedje le a búvárszivattyút a kútba. Tegyen rá nájlonkötelet.
"a szükség úgy hozta" biztos ezt mondta az öreg is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!