Fugába biztonságos fúrni?
Még sohasem repedt meg egy csempe sem, pedig fúrtam már párat.
Természetesen ne ütve fúrd.
#1-es: köszönöm!
#2-es: Úgy érted fúrtál már pár csempét fugánál?
Mindenhol fúrtam, fugába is, csempébe is.
A ragasztó tartja, nem reped el.
A legnagyobb marhaság a fugába fúrkálni. Egyrészt a csavar helye nem fog egybeesni mindenhol a fugával. Másrészt letöri a vidiát a csempe széle. Ha tisztán fúrsz csempét, akkor nem töri le. A fugás fúrásnál törik a csempeszél, nem igazi f
urat keletkezik.
Csempébe keménylapkás fúróval érdemes fúrni. Mielőtt nekiáll az ember érdemes a helyet pontosan kijelölni és a fúrószár hegyét a jelre tenni, majd kalapáccsal finomat ráütni. Így a csempéről a jelölésnél lepattan egy pici darabka, amit a fúró egyébként nehezen vinne át.
Amikor a jelölésekkel és a kalapáccsal végeztél, akkor tedd a fúrószárat a fúróba és alacsony fordulaton (ne ütve, sima fúró üzemmódban) a csempe vastagságáig fúrd meg, majd a falat elérve lehet akár ütve-fúrva is tovább haladni. Ezzel a módszerrel nekem még nem nem tört csempe.
Fugába - néha oda jön ki - szintén óvatosan, keménylapkással nem ütve-fúrva szépen lehet dolgozni.
Fúrószárból csak jó minőségűt használunk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!