Hol rontottam el? Furt kútról jön a víz, én összekötöttem azt ami már ki volt építve azzal ahol beérkezik És magával a ház rendszerével. Mégis olyan mintha nem lenne víz nyomás pedig elvileg azt írja az óra hogy három és fél bár nyomás van a csőben.
Tehát adott volt egy cső ami beérkezik a házba, ami egy 32-es kpe cső, amit A rendszer készítői leszűkítettek felesre és az ahol a ház rendszerére lehet csatlakozni, az a cső pedig 25-ös! Ez egy öt rétegű szigetelt műanyag cső! Én eközött a két cső között oldottam meg rézcsővel hogy a víz megérkezhssen a rendszerbe! Nagyon érdekes a dolog, mert habár a csapnál amit megnyitok bent a házban, raktam föl órát, ami azt mutatja, hogy Elvileg három és fél bár nyomás van a csőben, mégis a víz csak úgymond pisál… Néha jobban néha kevésbé. Lehet-e a probléma az, hogy ők leszűkítették a beérkezőt ami utána újra nagyobb csőbe megy az általam vezetett cső után, vagy inkább ott kéne keresni a problémát, hogy a szivattyú csak akkor kapcsol be, ha a nyomás két bár alá esik. Próbáltam a hisztériás ér téged állítani, de az valahogy nem működött, a nyomást föl tudtam csavarni négy balra az állító rugó val (most az aknában lévő Szivattyú nyomás szabályzójáról beszélek) de akármennyit is tekertem akármerre a hisztériás érték egyszerűen nem volt hajlandó változni, nem tudtam megoldani hogy fél bár illetve legalább egy bár nyomás különbségnél induljon el a szivattyú! Így meg kell várni amíg szép lassan a tartályban lévő nyomás annyira le csökkenjen, hogy a szivattyú elinduljon és újra nyomás alá helyezze azt! Lehet-e ez a probléma, vagy ott van a problémám hogy le leszűkítve, és utána ismét nagyobb csődbe megy bele a víz!? Nem én készítettem ezt a rendszert, én így vettem át, Én csak összekötöttem azt ami már ott volt! Ehhez rézcsövet és két fél Hollander Használtam.
Ami egyébként érdekes hogy a kútnál elég szépen jön a víz sőt, gyönyörűen as lag ból ami közvetlenül a tartály ból érkezik!
Kérdésem, hogy vajon mi okozhatja, mert hogyha a nyomással van problémám, akkor egy áramlás szabályzóra való átálláson gondolkodom! Tehát kizárnám a tartályt és beépítenek egy áramlás szabályzót, hogy A víz közvetlenül a szivattyúból jöjjön, mármint a nyomás, ne pedig a tartályból, így kiküszöbölhető lenne az a probléma, hogy a szivattyú nem indul el csak egy bizonyos nyomás esés után, vagy esetleg még annyit tudnék csinálni, hogy veszek egy másik nyomás szabályzó t a szivattyúhoz illetve tartályhoz?
A válaszokat előre is köszönöm, a rendszert én akarom megcsinálni nem szeretnék szakembert hívni, én ezt élvezem nekem ez a hobbim részben, a helyesírási elírás i hibákért elnézést kérek, diktáltam a szöveget az iPad M ről!
“ Baj, ha féreg dolognak tartom, hogy vannak akik felelőtlenül rákötik a szr szivattyújukat a közműhálózatra?
Szerinted talán ez rendben van? Nagyon helyes, hogy az ilyeneket kiveti magából a közösség!”
Erre már válaszoltam.
“ nem szabad ilyen kötést csinálni, ezt én is tudom”
“ Még tippet is adtam, hol a hiba. ”
Ugyan kérlek, mintha én is írtam volna már előtted hogy ugyanerre a konklúzióra jutottam! Idézem is:
“ az szinte kirobbant, és mocskos volt. utána kezdett csak nagyon finoman jönni, először jó nagy nyomással jött a víz… Holnap megfogom nézni, nem létezik-e, hogy Eldugult a cső? Már ilyenek is eszembe jutnak.”
Ez volt rögtön a kérdés kiírása után az első válasz, amit én magam írtam, mivel eszembe jutott, hogy hátha el van dugulva, mellesleg igen, el van dugulva azon a szakaszon! Hogy mivel pucolom még ott ki, azt nem tudom, többi helyen gyönyörű szépen jön a víz, sajnos kéne valami magasnyomású tisztító, hogy kinyomjam a rendszerből a szmötyit!
Mellesleg hozzáteszem, amikor majd szabályozzák azt is, hogy mennyi vizet használhatsz napi szinten, mindenféle energia válságra hivatkozva, akkor majd örülni fogsz te is egy olyan “szr” szivattyúnak!
Egyébként nem tudom milyen közösség vetett ki kit, de igazából nem is érdekel! Troll vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!