Honnan lehet megtudni, hogy a lakóhelyemen mekkora a hálózati víznyomás?
Megmérni sajnos nem tudom, csak sűrített levegőre van mérőórám.
Bojler miatt kérdezem, hogy belefér-e a maximális megengedett víznyomásba vagy vennem kell egy nyomáscsökkentőt.
DMRV Szentendre
Köszi az ötletet, de ez egy kis magyarázásra szorul nekem. Ha egy kicsit elzárok a hidegvíz bekötőcsövénél akkor nem lesz kisebb benne a nyomás, csak abban az esetben esik belőle, ha van HMV fogyasztás a házban.
Azaz egész nap a melegvizes kézmosást, fürdést leszámítva ugyan úgy hálózati nyomás alatt lesz a bojler.
"sűrített levegőre van mérőórám."
Az tök jó ivóvíz hálózatra is!
"Megmérni sajnos nem tudom"
Talán a legegyszerűbb ha a bojler előtt megbontod a flexibilis csövet. Behajtasz 1 db 1/2-1/4 colos kb szűkítő közcsavart. És abba a manométert...
Amit hozzátennék - a magyar biztonsági szelepről. Nagyjából 6,3 bar nyomáson kezd el csepegni. Ha jól működik! (Más nációról nem tudok érdemileg nyilatkozni.)
Nyomáscsökkentő hiánya esetén legrosszabb esetben csomó víz elfolyik. Mire észreveszed, hogy túl nagy a nyomás.
5+
sok helyen megbonthatod. mosógép csatlakozás 3/4", mosdó sarok szelep 1/2" vagy 3/8". Letekerheted a kádtöltő csapról a flexibilis gége csövet 3/4".
De továbbra is azt mondom felhíni a szolgáltatót gyorsabb, mint elmenni egy szervény boltba és venni idomokat és vagy órát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!