Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » A stirling motor belsejében,...

A stirling motor belsejében, hengerében, amit melegítenek, nyomás van?

Figyelt kérdés
Illetve kell lennie valamennyi nyomásnak melegítés során? Ha van egy kis hézag ahol ki tud áramlani a benti levegő akkor már nem fog működni a motor? Elkezdtem építeni, hungarocell, konzerv és fenyő lap kombinációjával, ott akadtam el, hogy a drót ami le-fől emeli a hungarocellt a konzervben, annak a drótnak az átmérője kisebb mint ami fúrófej átmérője ami nekem van. Így a falapra azzal furtam át, és át dugtam rajta a drótot aminek a végén van a kör hungarocel. És a drót a kifúrt lyukban lötyög. Van 1 mm különbség. Én azt találtam ki hogy ott tömítő ragasztóval körbe ragasztom. Körbe ragasztottam, de szorúl benne a drót, nehézkesen mozog le-fől a drót. Nagy fejtörést okoz, hogy mit tudnék oda tenni aminek pont akkora az átmérője mint a drótnak és ne szoruljon.
2022. márc. 25. 09:46
 1/3 anonim ***** válasza:

[link]

A hungarocellt el is felejtheted, hacsak nincs tuzoltokeszuleked keznel, valamint a konzervdobozt is mivel azoknak ugyebar nem sima a fala, tehat nem lesz tomitett a meleg levegos dugattyud.

2022. márc. 25. 10:04
 2/3 A kérdező kommentje:
Néztem youtuberól videókat, azokból próbálom leutánozni. Ott is sok videóban a "laposabb" stirlingekben hungarocell van. Ami a nap energiától, a nap hőjétől is már mozgásba lendűl vagy ráteszi a forró teás bögrére és már attól mozgásba lendűl, én is ilyesmit akarok építeni. Csak nagyobban. Közvetlen tűznek nem tenném ki, vagyis tűz fölé nem raknám
2022. márc. 25. 10:14
 3/3 A kérdező kommentje:
Ennek a konzervnek amit én beszereztem sima a fala, és lapos az egész
2022. márc. 25. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!