Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » A régi vízvezetéket szeretném...

A régi vízvezetéket szeretném kicserélni, milyen csövek és idomok a legpraktikusabbak amikkel otthoni körülmények között is boldogulok?

Figyelt kérdés
A forrasztható réz nem tűnik bonyolultnak, de elég drágák...
2022. jan. 24. 21:23
 1/10 anonim ***** válasza:

Ahogy írod a rész forraszidomok amik talán otthon a legkönyebben szerelhetőek, és nem kell drága felszerelés, mert ugye ennek van roppantós változata is. Persze van a műanyagcsöves is, de oda is kell a roppantógép, de létezik belőle csavarozható is, de azok a fittingek megint nagyon drágák.

Viszont ha messzire kell vinned a vizet, akkor gazdaságos megoldás lehet

Én egyébként forrasztható rézidompárti vagyok, mostani bojleráthelyezést is ezzel csinálom most meg. Illetve évekkel ezelőtt a fűtéscsövezést is.

2022. jan. 24. 22:04
 2/10 anonim ***** válasza:
94%

Már müanyaggal dolgoznak,a réz nagyon megdrágult

Azért némi vizes szaktudás nem árt ha van .

Ha már igy kérdezed ,jobb ha nem te csinálod,sokkal jobban jársz.

2022. jan. 24. 22:05
 3/10 anonim ***** válasza:
38%

Műanyagból a legolcsóbb és nem egy agysebészet a vízszerelés.

Különben az egyetemen oktatnák, és nem a szakmunkásképzőkben.

2022. jan. 24. 22:44
 4/10 anonim ***** válasza:

A földben az erre megfelelő falvastagságú KPE cső.

A lakásban pedig réz vagy ötrétegű cső.

Van olyan Wavin vagy Ke-kelit idom amit nem kell préselni elég ha kalibrálod és összenyomod.

2022. jan. 25. 06:18
 5/10 anonim ***** válasza:

Nyugodtan fogjál hozzá. Ha én meg tudtam csinálni műanyagcsövekből egy családi házban kompletten és egyedül, akkor más is megtudja csinálni.

Megnézel egy-két YouTube videót és meg fogod látni, hogy semmi olyan ördöngös dolog nincsen a vízszerelésben, amit évekig kellene tanulni egy szakmunkásképzőben.

2022. jan. 25. 12:51
 6/10 bamboochatheone ***** válasza:
Sütött PPR cső. Örök, olcsó és csak egy kis befektetés a csőhegesztőgép.
2022. jan. 25. 20:25
 7/10 puritan ***** válasza:

Ötrétegű cső, csavaros szerelvényekkel. Villáskulcsod valószínüleg van otthon amivel meghúzod az idomokon az anyákat.

Speciális szerszámként egy kalibrálóra lesz még szükséged, 1600 az obiban. Ha még van plusz 3000Ft-od akkor vehetsz egy csővágó ollót is, de azt lehet nélkülözni.

Minimális műszaki érzék kell hozzá, de nem egy agysebészet a dolog, mint ahogyan már írták előttem.

:-)

2022. jan. 25. 20:51
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat, nem tudtam hogy az ötrétegű csövet hegesztő nélkül vagy prés nélkül is tudom kötni. Obiban lehet kapni?
2022. jan. 26. 19:39
 9/10 anonim ***** válasza:

4-es vagyok

Wavin vagy Ke-kelit idomokat amihez nem kell prés gép szerelvény szaküzletekben tudsz vásárolni.(nem mindenhol ezért telefonálj körbe)

Ahol tudom hogy van az a Jaksi XX. kerületben

2022. jan. 26. 19:53
 10/10 puritan ***** válasza:
100%
Jobban jársz, ha vizes, vagy villanyos alkatrészeket vizes, vagy villanyos szaküzletekben veszed. Szinte biztos, hogy olcsóbb mint a barkácsáruházakban. Ráadásul ha valamiben nem vagy biztos, egy szaküzlet eladója nagyobb biztonsággal ad neked tanácsot, mint egy obi-s eladó, még ha konyhanyelven adod elő a kérést akkor is.
2022. jan. 26. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!