A régi vízvezetéket szeretném kicserélni, milyen csövek és idomok a legpraktikusabbak amikkel otthoni körülmények között is boldogulok?
Ahogy írod a rész forraszidomok amik talán otthon a legkönyebben szerelhetőek, és nem kell drága felszerelés, mert ugye ennek van roppantós változata is. Persze van a műanyagcsöves is, de oda is kell a roppantógép, de létezik belőle csavarozható is, de azok a fittingek megint nagyon drágák.
Viszont ha messzire kell vinned a vizet, akkor gazdaságos megoldás lehet
Én egyébként forrasztható rézidompárti vagyok, mostani bojleráthelyezést is ezzel csinálom most meg. Illetve évekkel ezelőtt a fűtéscsövezést is.
Már müanyaggal dolgoznak,a réz nagyon megdrágult
Azért némi vizes szaktudás nem árt ha van .
Ha már igy kérdezed ,jobb ha nem te csinálod,sokkal jobban jársz.
Műanyagból a legolcsóbb és nem egy agysebészet a vízszerelés.
Különben az egyetemen oktatnák, és nem a szakmunkásképzőkben.
A földben az erre megfelelő falvastagságú KPE cső.
A lakásban pedig réz vagy ötrétegű cső.
Van olyan Wavin vagy Ke-kelit idom amit nem kell préselni elég ha kalibrálod és összenyomod.
Nyugodtan fogjál hozzá. Ha én meg tudtam csinálni műanyagcsövekből egy családi házban kompletten és egyedül, akkor más is megtudja csinálni.
Megnézel egy-két YouTube videót és meg fogod látni, hogy semmi olyan ördöngös dolog nincsen a vízszerelésben, amit évekig kellene tanulni egy szakmunkásképzőben.
Ötrétegű cső, csavaros szerelvényekkel. Villáskulcsod valószínüleg van otthon amivel meghúzod az idomokon az anyákat.
Speciális szerszámként egy kalibrálóra lesz még szükséged, 1600 az obiban. Ha még van plusz 3000Ft-od akkor vehetsz egy csővágó ollót is, de azt lehet nélkülözni.
Minimális műszaki érzék kell hozzá, de nem egy agysebészet a dolog, mint ahogyan már írták előttem.
:-)
4-es vagyok
Wavin vagy Ke-kelit idomokat amihez nem kell prés gép szerelvény szaküzletekben tudsz vásárolni.(nem mindenhol ezért telefonálj körbe)
Ahol tudom hogy van az a Jaksi XX. kerületben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!