Lehetséges a régi hőtárolós kályhát szétszedés nélkül megemelni? Padló lerakásához.
Régi, 6kW-os (kb. 300kilós) hőtárolós kályha alatt szeretnék padlóburkolatot cserélni. Lehetséges megemelni oldalanként pl. Alányúlva, majd autóemelővel?
Vagy csak szétszedéssel, a téglák kipakolásával lehetséges?
4-5 haver?
Ennyien gurtnival simán arrébb teszik.
Elég jól értek az elektromos dolgokhoz, de ilyen kályhát még sohasem szedtem szét. A fűtőszálakat az oldalburkolat levétele és a vezetékek oldása után ki lehet oldalra húzni?
Mert ha igen, tényleg egyszerűbb kiszedni a téglákat (vagy legalább a nagy részét, ha nem is mindet).
Én egyszer szedtem szét ilyen kályhát, úgy hogy még soha nem tapogattam ilyet korábban. A szomszédasszonynál festés volt, meg talán a járólappal is akartak csinálni valamit, és a festők nem bírták odébbtennei a kályhát. Kétségbeesve jött át egy délután, hogy próbáljak meg csinálni vele valamit, mert holnapra el kell tüntetni a helyéről. Egy óra alatt sikerült szétszedni.
Az oldalát én nem is vettem le, hanem felülről bontottam meg. Ha leveszed a tetejét, már adja magát, hogy mit kell csinálni. A fűtőbetéteket úgy is ki lehet húzni, ha még a téglák nincsenek keszedve mellőlle. Könnyebb is úgy, mert nincsenek útban a téglák pakolásánál, és nem sérülnek meg.
Az elektromos részét meg lefényképeztem, hogy később tudjam, hogy mi hova volt kötve, ne kelljen filózni rajta összerakásnál.
nem tudom mi lett a történet vége, de Isten őrizz szétszedni..a kályhát igenis meg lehet emelni, ha másként nem, akkor vasalást csúsztatni alá, és azzal emelni.(ez igazából egy emelő gyám lenne) Mekkora rés van a kályha alja, és a padló közt, mert az sem mindegy..
A szétszedés maga a katasztrófa, az összerakás a
másik fele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!