Ehezz a barkácsoláshoz kell valami kis érzék vagy akár egy lány is megtudná csinálni?
Miért, az, hogy lány vagy, az kizárja, hogy legyen a barkácsoláshoz érzéked..?
Egyébként a hardveres informatikai tudás fontosabb, hogy össze tudd állítani a gépet, és felismerd, mit kell kicserélni.
Villamosmérnökként megnéztem a videót.
Mit láttam? Yellow men letisztítja a cuccot. Ok.
Megszárítja. Ok.
Tesz bele másik képernyő panelt. Ok.
Bekapcsolja. XD
Kizártnak tartom, hogy az az alaplap a fogkefétől és a hajszárítótól újra működőképes lesz. Ha eltávolodnánk a kamerával az asztaltól, ott lenne alatta a másik számítógép ;)
De ne legyünk rosszindulatúak, vegyük úgy működik. Miért is jó, egy 10 éves számítógépet visszahozni a halálból? Piaci értéke nagyjából semmi. Használati értéke nagyjából semmi (lassú lesz rajta minden).
Saját kis progikat futtatni rajta? arra ott a raspberry...
Százszor hasznosabb ezzel foglalkozni nem csak neked, hanem a pénztárcádnak és a világnak is:
https://www.youtube.com/watch?v=8nq1E9ZKt7M
Aki ma önállóan össze tudja rakni azt a macskát és működtetni, az nem keres sosem állást, hanem a cégek keresik meg hogy dolgozzon nála.
2-es válaszolóval egyetértek, abból a ki tudja mióta a szemét között heverő elektronikából nem valószínű, hogy működőképeset tudott csinálni. Szépen lemosta, megszárította, szép lett, de igen valószínű, hogy nem működött. Aztán elővett egy ugyanolyat és azzal folytatta a videót.
Mindenféle barkácsoláshoz kell valamiféle érzék. Van, amelyikhez elegendő a kézügyesség, van amelyikhez emellett megfelelő ismeretek is szükségesek. A te helyedben valami sokkal egyszerűbbel kezdeném.
Persze hogy egy lany is meg tudja csinalni. Ez nem nemi hozzatartozas kerdese. A mukodeset en is vitatnam, foleg a billentyuzet miatt. De az nem derult ki, hogy mukodik-e.
#2 Azt a macskat (ami kutya) kitben kapod, a hatterben van a doboza. Minimalis muszaki venaval osszeallithato. Nyomokban hasonlo mint egy DIY 3D nyomtato kit pl. Valoszinuleg kesz mozgasokat tudsz benne parameterzni, a robotprogramozashoz hasonlitanam. Biztos hogy nem a user irja bele az interpolaciokat. 🙂 Ettol fuggetlenul a R. Pi valoban jo dolog, ami rengeteg lehetoseget rejt.
" kitben kapod, a hatterben van a doboza"
Láttam én is :)
"Minimalis muszaki venaval"
Mihez képest.
Nekem minden tiszteletem az ilyen fiataloknak, akik ezzel ütik el az idejüket, nem a telefonon játszanak.
Ami ma még bugyuta építőkészlet, abból pár év múlva lehet hogy ez lesz:
Érdekes, hogy sehol egy mikronnyi rozsdafolt sincs rajta...
Vajon hány perc telt el az összemocskolása és a letakarítása között?
És hogy szedi már ki a memóriát belőle 2:42-perctől??
Ilyet videót én is tudnék csinálni, csak megfelelő sorrendbe kell állítani az eseményeket.
Na de, ha van érzéked és türelmed, valamint pótalkatrészeid azokhoz a dolgokhoz, amit fel szeretnél éleszteni, akkor meg fogod tudni csinálni te is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!