Gázszagot érzek vagy csak régen volt használva a konvektor?
A bekapcsolásnál, amikor nulláról őrlángra felviszed, akkor szokott olyan lenni, hogy a levegőt ki kell engedni a csőből. Erre egy gombot nyomni kell. És akkor lehet véletlen gázt is kiengedtél.
Minden évben első használatkor nekem is szokott égett porazaga lenni kicsit, vagy akár égett festék szag (ha egy csepp festék vhol rajta maradt festés után)
A gáz konvektorokat évente (vagy 2 évente legrosszabb esetben) szakemberrel meg kell nézetni első használat előtt! Ha ez nem történt meg mindenképp tedd meg, vagy kérd a főbérlőt, hogy tegye meg.
Ha gáz szag van (azt leszámítva, amit legelőbb írtam), ki kell kapcsolni a konvektort, elzárni a csövet, szellőztetni és szakembert hívni.
Tegnap kapcsoltam be egy 5 éve nem használt szobában az 5 éve nem használt konvektort. Semmilyen gázszag nem volt.
Igaz, porszag sem, mert karácsony előtti nagytakarításnál a burkolatokat leemeljük (1 mozdulat) és letakarítjuk a dobot.
akármilyen régi is a gázkonvektor, akárhány év után kapcsolják be, nem lehet gázszag a lakásban.
Elzárod az előtte lévő csapot, és hívsz egy szakembert. Két perc alatt megtalálja a hibát, jásik kettő alatt megjavítja, okosba tizenötezer, és fűthetsz ezerrel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!