Szabad használni egy ilyen konnektort?
Figyelt kérdés
Hajszárítás közben elkezdett füstölni a fürdőszoba villanykapcsolója (70-es években épült panel). Megnéztem, és elvileg úgy van, hogy a tükör melletti konnektor a lámpával van együtt, de nem házi kókányolással, hanem gyárilag így van, tehát a villanykapcsoló a konnektort is kapcsolja egyben. Kicseréltem a kapcsolót egy normálisabb fajtára, de nem vagyok benne biztos hogy jót tesz neki a hajszárító meg a hajsütővas meg ilyenek. Szerintetek szabad használni, vagy inkább legyen megszüntetve?2021. okt. 4. 11:21
1/5 anonim válasza:
Szerintem hívj ki egy villanyszerelőt.
2/5 anonim válasza:
Mivel hogy a kapcsoló kezdett füstölni akkor a kapcsolóban volt a baj, valószínűleg a tökéletlen érintkezésnél a "túlterhelés" miatt.
Ha új kapcsolót szereltél be ÉS JÓL RÁHÚZTAD a csavart, tehát tökéletes lett az érintkezés, akkor nincs probléma.
3/5 anonim válasza:
Azt a dugaljat villanyborotva elektromos terhelésére méretezték (50 W alatt), nem bírja ki az 1000-1500 W-os hajszárítót.
4/5 anonim válasza:
A Sima villanykapcsoló nem bírja a hajszárítót.
Az max borotvanak való aljzat.
Ha hajat akarsz suárítani, akkor a kapcsolót megkerülve fixre kell kötni
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindenkinek!
2021. okt. 4. 17:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!