Falon kívüli dugaljban szabad wagót használni?
Nem értem a dolgot, milyen 3 kábel?
Ez egy dupla dugalj, addig érthető, megkapja a betápot a dupla dugalj egyik fele, fázis-nulla-föld, ebből átvan hidalva a dupla dugalj másik felébe a fázis-nulla-föld, így az egyik felében nincs helyed, ez oké, a másik felében viszont van egy szabad helyed, innen indítod fázis-nulla-földet a 2. dugalj avagy dugalj csoport felé, tökmindegy. A 2. dugalj vagy dugalj csoportból pedig a 3. felé, na ez a sorolás! Ez miért nem kivitelezhető? Ha jól értem ebből a dugaljból akarsz külön-külön elmenni a másik kettőhöz, de miért? Egyébként ha belefér a wago, ha eltudod úgy tűrni, hogy elfér, akkor persze, egész nyugodtan! Ha meg nem, akkor meg rakjál föl egy kötődobozt, párszáz forint... Ha akarsz ennyit tökölni vele, azt is megteheted, hogy a dupla dugaljban az áthidalás végeire szemes sarut préselsz és berakod a csavar alá, így 2-2 helyed lesz mindkét dugalj bekötési pontjain, eleve van olyan szerelvénytípus, aminél gyárilag saruval van szerelve az áthidalás, nem tudom már melyik az, talán a Schneider-é.
Hogy mennyi hely van benne, az erősen márkától függ, például egy csapfedeles schnieder vagy egy legrandban valóban nincs és merev vezetéknél tényleg örül az ember, ha 3 eret elhajtogatja úgy, hogy a fedele rápattintható, de példának okáért a kopos csapfedeles dupla dugaljban relatíve sok hely van, az olcsó falonkívüli (nem csapfedeles) legrandba is eltudom képzelni, hogy némi ügyeskedés és sok türelem árán befér 3 wago, a laposabb "univerzális" de max. hármas, szóval dugaljba be, majd abból a wago-ba majd abból a két másik dugalj felé.
A sarus megoldás tetszik de merev 1,5-es vezetékek vannak és nincs saruzófogóm.
Ez egy legrand forix dupla 45 fokos. Falon kívüli boboz furán nézne ki szobában. Vezetékek nélkül 3db 5-ös wago is belefér. Jobb oldalon vannak a dugalj érintkezők, bal oldalon jön be a 3 kábel.
Majd megpróbálom azt hogy egy irányba elküldök 3 vezetéket (pl PE), a másikba 6-ot (N, L) és 3 sarokban lesz wago.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!