Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Falon kívüli dugaljban szabad...

Falon kívüli dugaljban szabad wagót használni?

Figyelt kérdés
Egy másik dugalj számára küldeném tovább a hálózatot. Nincs kötődoboz.

2020. júl. 9. 20:44
 1/5 anonim ***** válasza:
73%
DugaljBAN? Hát én sokszor örülök hogy be tudom kötni és behajtogatni a belsejét a dugaljnak a műanyag házba, mert hogy hely az pont annyi van amennyi kell, néhány olcsóbb gyártmányban még annyi sincs. Két kábelt be tudsz kötni egymás mellé, tehát fel tudod sorolni, de utána valószínűleg az aprószenteket is felsorolod mert ideged nem marad egy szál sem.
2020. júl. 9. 21:21
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Van ott hely a második vezetéknek is, mert mindenhol 2x3 ér köthető be.
2020. júl. 9. 21:33
 3/5 A kérdező kommentje:
Igen 2 ér köthető be de 2 konnektorba terveztem tovább sorolni és dupla dugalj tehát még az is külön 3 vezeték. Ja és a 3 kábel egy helyen jön be a konnektorba :)
2020. júl. 9. 21:44
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem a dolgot, milyen 3 kábel?

Ez egy dupla dugalj, addig érthető, megkapja a betápot a dupla dugalj egyik fele, fázis-nulla-föld, ebből átvan hidalva a dupla dugalj másik felébe a fázis-nulla-föld, így az egyik felében nincs helyed, ez oké, a másik felében viszont van egy szabad helyed, innen indítod fázis-nulla-földet a 2. dugalj avagy dugalj csoport felé, tökmindegy. A 2. dugalj vagy dugalj csoportból pedig a 3. felé, na ez a sorolás! Ez miért nem kivitelezhető? Ha jól értem ebből a dugaljból akarsz külön-külön elmenni a másik kettőhöz, de miért? Egyébként ha belefér a wago, ha eltudod úgy tűrni, hogy elfér, akkor persze, egész nyugodtan! Ha meg nem, akkor meg rakjál föl egy kötődobozt, párszáz forint... Ha akarsz ennyit tökölni vele, azt is megteheted, hogy a dupla dugaljban az áthidalás végeire szemes sarut préselsz és berakod a csavar alá, így 2-2 helyed lesz mindkét dugalj bekötési pontjain, eleve van olyan szerelvénytípus, aminél gyárilag saruval van szerelve az áthidalás, nem tudom már melyik az, talán a Schneider-é.

Hogy mennyi hely van benne, az erősen márkától függ, például egy csapfedeles schnieder vagy egy legrandban valóban nincs és merev vezetéknél tényleg örül az ember, ha 3 eret elhajtogatja úgy, hogy a fedele rápattintható, de példának okáért a kopos csapfedeles dupla dugaljban relatíve sok hely van, az olcsó falonkívüli (nem csapfedeles) legrandba is eltudom képzelni, hogy némi ügyeskedés és sok türelem árán befér 3 wago, a laposabb "univerzális" de max. hármas, szóval dugaljba be, majd abból a wago-ba majd abból a két másik dugalj felé.

2020. júl. 10. 07:38
 5/5 A kérdező kommentje:

A sarus megoldás tetszik de merev 1,5-es vezetékek vannak és nincs saruzófogóm.

Ez egy legrand forix dupla 45 fokos. Falon kívüli boboz furán nézne ki szobában. Vezetékek nélkül 3db 5-ös wago is belefér. Jobb oldalon vannak a dugalj érintkezők, bal oldalon jön be a 3 kábel.

Majd megpróbálom azt hogy egy irányba elküldök 3 vezetéket (pl PE), a másikba 6-ot (N, L) és 3 sarokban lesz wago.

2020. júl. 12. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!