Mosógépet szabad hosszabítóval használni?
Nem működik egy ideje a konnektor a mosógép mögött, így 2 hosszabítóbal vezettem be az áramot az előszobai konnektorból a fürdőszobába. Nejlon zacskóval bekötöttem őket, nehogy a víz rájuk fröccsenjen.
Viszont a mosógép használati útmutatójában külön említik, hogy a mosógépet ne használja hosszabítóval vagy elosztóval. Miért?
*hosszabbító
Bocs!
Alapvetően a hosszabbítóval nincs baj, de te hosszabbítót hosszabbítóval kombinálsz, ez már necces. Vegyél inkább egy olyat, aminek elég hosszú a kábele.
Rövid távon nem lesz belőle bajod, de hosszabban nem kísérleteznék.
Egyébként önmagában a hosszabbítóval nincs gond, nekünk eleve úgy van kialakítva a gép helye albérletben, hogy anélkül el sem érne... Ha nem lesz zárlatos a hosszabbító, megfelelően óvod, akkor nem lesz gond.
Annyi, hogy érdemes kapcsolós hosszabbítót használni, ez minden műszaki cikknél javasolt.
Egyetértve az előttem szólókkal, egy kis kiegészítés:
Azért annyi anyagi ráfordítást megér, hogy egy db hosszabbítóval viszed be a "naftát".
Sőt! Annyit is megér, hogy lengő dugaljas hosszabbítót veszel. Akkor nem kell "nejlonozni".
Ez pl. 3 m-es, de -természetesen- van hosszabb is:
A legcélszerűbb megoldás azonban, megcsináltatni a hibás dugaljat.
Egy gyakorlatias férfiembernek nem tart fél óránál tovább a javítása.(esetleg +1db dugalj ára, ha cserélni kell)
A mosógép használati utasításában benne van (és nyilván valami mérnökember írta bele, akire érdemes hallgatni), hogy nem szabad hosszabbítóval használni. Ha bármi baja lesz, tuti, hogy a hosszabbító miatt ugrik a garancia, arra számíthatsz.
Egyébként nálunk a hűtő megy hosszabbítóról, de nem azért, mert nem jó mögötte a konnektor, hanem azért, mert túl rövid a hűtő kábele, nem ér fel a konnektorig... Nem tudja valaki, hogy lejjebb szereltetni egy konnektort panelban mennyire macerás? Mennyibe kerülhet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!