Miért szokták gipszkartonból csinálni az álmennyezetet? Polisztirolból nem lehet?
Pl. ilyen dekor mennyezetburkolókat feltenni a vázra, hozzáragasztani, lefesteni, és annyi:
Az álmennyezetnek különösebb ellenállóképesség nem kell, hiszen csak le van festve, és ott van. Milyen probléma lehet, ha csak ilyen leragasztott, odarögzített polisztirollapokból áll?
Ha minden vágyad az, hogy legyen egy kókányolt, okádék módon kinéző mennyezeted, akkor hajrá. Tényleg nme tudok mást modani rá, undorítóan fog kinézni.
Illetve azt nem értem, ha már amúgy is megcsinálod a vázat, akkor ugyanennyi erővel fellövöd rá a gipszkarton lapot és csókolom. Gletteled, fested és normálisan kinéző mennyezeted lesz.
Kazettás mennyezetekből is amúgy van sokféle. A sima T sínest irodákban, üzletekben, alárendelt helyiségekben használják leginkább. Ott ahol a gépészet és egyebek miatt egyszerűbb javítani illetve átrendezésnél lehet a lámpás egységeket cserélni.
Illetve van ezekből is rejtett bordás, igényesebb kivitel, ami nyilván nem a mennyezetre ragasztott polisztirol kategória.
", ha már amúgy is megcsinálod a vázat, akkor ugyanennyi erővel fellövöd rá a gipszkarton lapot és csókolom."
Így van, csak elgondolkoztam, hogyha nincs felette semmi gépészet úgysem, akkor minek kell a gipszkarton lap egyáltalán?
" Tényleg nme tudok mást modani rá, undorítóan fog kinézni."
De miért? Az ember ugyanazt fogja látni, ha felnéz, mintha ugyanezek a mennyezeti burkolólapok a gipszkartonra lennének rátéve, nemde?
A 2. válaszoló vagyok. Igen, láttam ilyet, mégpedig egy ipari formatervező mérnök lakásának a nappalijában. Azóta a lakást eladta, így nem tudom lefényképezni.
Amit tudok az egészről:
A mennyezethez erősített olyan hosszú fémpálcákat, amennyivel akarta csökkenteni a belmagasságot. Ezekhez (nem tudom milyen módon) rögzített egy fejére állított "T" alakú idomokat, olyan rácsozattal, amit fentebb említett egy válaszoló, azaz, amilyen méretű volt az álmennyezet lapjainak mérete. Mivel a "T" idom fejére volt állítva, így minden nyíláson át egy válla volt, amikre egyszerűen ráhelyezte az egyes lapokat. Ezt csinálta az ablaktól kezdve egészen az ablakkal szemben levő ajtó faláig, , ahol a méret szerint pár centit le kellett belőle vágnia. Úgy tudom, hogy semmi nem volt ragasztva, csak a kazettába behelyezve, felülről. Nekem és a rokonságának is tetszett.
Azért gondoljuk már végig:
A papírkönnyű polisztirol lapokat csak beleülteted a T idomba és a "súlyuk" tartja őket a helyükön. A mijük?! Egy nagyobb huzat kilöki őket a helyükről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!