Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Miért szokták gipszkartonból...

Miért szokták gipszkartonból csinálni az álmennyezetet? Polisztirolból nem lehet?

Figyelt kérdés

Pl. ilyen dekor mennyezetburkolókat feltenni a vázra, hozzáragasztani, lefesteni, és annyi:

[link]

Az álmennyezetnek különösebb ellenállóképesség nem kell, hiszen csak le van festve, és ott van. Milyen probléma lehet, ha csak ilyen leragasztott, odarögzített polisztirollapokból áll?

2021. júl. 21. 19:21
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
96%

Mert ez nem álmennyezet csak mennyezetre ragasztott polisztirol lap ami még szarul is néz ki.

Az álmennyezet alapvetően arról szól, hogy felette van valamennyi tér a gépészetnek, elektromos szerelésnek. És egy masszív, fix mennyezetet kapsz.

Esetleg hangszigetelési szempontból építik az megint más téma.

2021. júl. 21. 19:58
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Láttam már polisztirolból kiépített álmennyezetet. A lapok T-sínbe lettek lefektetve, tehát nem látszott az összeillesztésük. Pezsgőbontásnál vigyázni kell a dugóval, egyébként jól néz ki. Hallottam, hogy ezek a lapok kaphatók mintázottan is. Így még esztétikusabb lehet, de még nem láttam.
2021. júl. 21. 20:06
 3/22 A kérdező kommentje:
Csak egy véletlenszerű lapot választottam, van egy csomó mintájú. Ebben az esetben nem kerülne gépészet fölé, annyi lenne csak a célja, hogy csökkentse a belmagasságot egy túl magas belmagasságú lakásban.
2021. júl. 21. 20:26
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem tudod a fèmvázhoz rögzíteni ezeket a mennyezeti burkolólapokat.

Gipszkarton álmennyezetet csinálnak belmagasság csökkentès, visszhang csökkentès cèljából,illetve egyèb más okból.

2021. júl. 21. 21:09
 5/22 A kérdező kommentje:
4: 2-es írta, hogy ő már látott ilyet. Miért ne lehetne hozzárögzíteni? Ragasztani mindent lehet.
2021. júl. 21. 21:22
 6/22 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem èrtek hozza!:

[link]

2021. júl. 21. 21:31
 7/22 A kérdező kommentje:
Elhiszem, ennek ellenére a 2-es látott ilyet, és jól nézett ki, azt írta.
2021. júl. 21. 21:34
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Ès hogy akarod kivitelezni???

Hogy fogod kialakítani a progilvázat???

Mivek szeretnèd fekragasztani???

🤔🤔🤔

2021. júl. 21. 21:43
 9/22 anonim ***** válasza:

Amit a kettes látott, az a kazettás gipszkarton álmennyezet...

[link]

2021. júl. 21. 21:54
 10/22 A kérdező kommentje:

8: mondjuk ilyen profilokból alakítom ki a vázat úgy, hogy a lapos fele lefelé nézzen, és ráragasztom alulról a lapos részre a polisztirollapokat olyan ragasztóval, amit bír a polisztirol. Csak a lap súlyát kell megtartania, ami nem túl nagy:

[link]

2021. júl. 21. 22:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!