Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Praktikerben az olcsóbb...

Praktikerben az olcsóbb mérőszalag is ugyanolyan pontos, mint a drágább?

Figyelt kérdés
Milliméter pontosságról lenne szó. Az olcsó 600 forintos mérőszalag is ugyanolyan pontos, mint a 4000 ezer forintos?

2021. febr. 26. 16:52
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
0%
4-esnek abszolút igaza, hiába pontoztátok le tudatlanok. [link]
2021. aug. 6. 12:33
 12/53 anonim ***** válasza:
51%
Azt ugye látod, hogy a középső szándékosan piszkosul lefelé megy, a kamera balról néz az egészre, a nullpont meg egy kéz? Így dolgoznak a poéngyárosok. Az a baj, hogy te látod, hogy nem igaz, mégis elhiszed. Vajon hány ilyened lehet még?
2021. aug. 7. 09:02
 13/53 anonim ***** válasza:
50%

a szélsőkről még a vonalakat is lespórolták, és így elég pontatlan.

:)

egyébként látszik, hogy ugyanaz a típusú/gyártású mindhárom.

azonos számok, jelölések, szín, szélesség, hossz, akasztó stb...

és a középsőt nem csak ferdén tartják, hanem vlsz levágtak belőle fél centit és utána rakták vissza az akasztót.

/pár mm-t el lehet csalni hogy ki van húzva vagy be van tolva az akasztó, de ez annál több./

12

nem az a baj, hogy hülye, hanem az, hogy másokra is rá akarja erőltetni

"mindenki menetirányal szembe jön az autópályán" kategória

2021. aug. 7. 09:26
 14/53 anonim ***** válasza:
0%
Nem gondoltam, hogy vakokkal vitatkozom. Mert, hogy az alsó meg a felső ugyanaz a gyártmány, az világos, de hogy a középső is , attól dobtam egy hátast. Annál a fül a 3-asig ér és még törésnél is van eltérés. A középsőnek az eleje egy kissé felfelé áll, azaz nagyobbnak kellene látszania például a 3-as és 4-es közti távolságnak, de kisebb. Most magyarázzam el a perspektívát ? A fül pedig 1mm-ert mozdul, pont annyit mint a lemez vastagsága, nem padig pár mm-ert. De szemre is lehet látni, hogy ha a vonalakat nem is nézed, hogy a számok középvonala sokkal kisebb a középsőnél. A középső szalag el van b@szva. Ja és van olyan, hogy a mérőszalagok pontossági osztályozása. I-es és II-es osztály. Az I-esnél 0,2mm/m , míg a II-esnél 0,5mm /m lehet a legnagyobb eltérés. Nem csodálkoznék rajta, ha a középső szalagot a horgászoknak gyártották volna, így a rövidebb ponty is megvan 30 centis.
2021. aug. 7. 11:23
 15/53 anonim ***** válasza:
ha a II osztályúnak 0,5 mm a pontossága, akkor a képen hanyad osztályú centi van?
2021. aug. 7. 11:47
 16/53 anonim ***** válasza:
0%
Honnét tudjam, nem én gyártottam. Minden esetre a fő kérdésre az a jó válasz, hogy nem egyforma pontosságúak. Még a precízebb fémipari mérőeszközök is osztályba vannak sorolva. Nekem van olyan tolómérőm, aminél ha nullára állítom, akkor a 0,1 is vonalra esik.
2021. aug. 7. 11:58
 17/53 anonim ***** válasza:

és szerinted a praktikerben forgalmaznak olyat mint a képen?

szerinted nem vennék le a polcról, ha méterenként akár csak 50 mm eltérés lenne?

a másodosztályú pontatlansága szerinted észrevehető egy átlag felhasználó számára?

szerintem 0,5mm/m-t simán lehet pontosnak ítélni.

ha 0,1-et mér a semmire, az jó, mert azt bele tudod számolni a végeredménybe

2021. aug. 7. 12:07
 18/53 anonim ***** válasza:
Dehogy lenne észrevehető. Egy építkezésen simán elmegy a másod osztályú is, főleg, hogy ezzel a pontossággal gyártják szinte az összeset. Itt inkább az a lényeg, hogy használat előtt valamivel kalibráljuk le. Másik mérőszalag, vonalzó, vagy az ismert hosszúságú A4-es papírlap. A fotón levőt is valószínűleg üzletben vették. Amúgy a pontatlan tolómérőt is magyar üzletben vettem. Azt hiszed a beszerzők vizsgálják a pontosságát? A Tesco-ban vásárolt sárga láthatósági mellényben sincsenek fényviszaverő pigmenteek. Láttam egy vörös hajú nőt ilyenben kerékpározni, hát a fehér lába jobban virított, mint a mellény.
2021. aug. 7. 12:23
 19/53 anonim ***** válasza:
0%
Akkor most végül is kinek van igaza ? Eltérőek lehetnek a mérőszalagok ? Igen . De akkor hogyan fogják helyrehozni a lepontozók a saját balf@szságukat ? Elsunnyognak név nélkül ?
2021. aug. 7. 13:30
 20/53 anonim ***** válasza:
0%
Még nem láttam olyat, hogy valaki visszajött volna bocsánatot kérni. A névtelenség mögé bújnak a kis szarházik.
2021. aug. 7. 13:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!