Praktikerben az olcsóbb mérőszalag is ugyanolyan pontos, mint a drágább?
Pont ugyanolyan a beosztása mindegyiknek.
Viszont millimétert már nem mérőszalaggal mérnek.
Max az anyaghasználat más. A drága ha beakad valamibe keményen, akkor ritka, hogy elmászik a nulla, meg a koszban sokat koptatva is sokkal-sokkal nehezebben. Törni/gyűrődni fog a drága is, ha barmolod, de mondjuk olyat, hogy becsattan akadálytalanul két méter a helyére, nem fog kitörni a közepe, míg az olcsónál azért ajánlott vigyázni erre is.
A jobbon általában szebb (vékonyabb, de láthatóbb) az osztás is, meg egészen biztosan nem megy ki a kapun olyan, hogy pl 173.3 után két tizeddel nagyobbra sikerült a köz... Vagy ha mégis, akkor készséggel cserélik, miután belefér a fejükbe, hogy tényleg ez történt. :) Fék, akasztók nyilván tovább élnek, meg a festés is akkor kopik, ha eteted vele a maltert meg ilyesmi... Akkor is valahogy főleg olyan sávon, ahol nincs információ rajta.
Szóval ha dolgozol vele sokat, és nem is mindig ráérősen, elhagyni meg nem szoktad, akkor királyul megéri a felárat valami létező gyártó nem alsó kategóriás belépő szintje.
Láttam neten olyan képet, amin a melós egymas mellé fogott három mérőszalagot, és nem egyformák voltak. Volt amin 30cm-nél már volt 1cm differencia.
Aki azt állítja, hogy ugyanolyan pontosak, azok csak utánnanézés nélkül hitegetnek.
én az 500 Ft obist használom, kettő is van, mert mindig elkeverem az egyiket.
a 30 cm fém derékszögvonalzómhoz mérve teljesen pontos.
De 2m környékén is még mm pontos.
pontos az olcsó is
lehet, hogy tényleg van olyan, mint a korábban említett, hogy 1,5 arányban mást mutat a beosztás, de én még nem láttam, nem hinné, hogy európába ilyen szart elhoznának.
Inkább abban van a különbség, hogy milyen tartós, meg milyen merev.
(milyen hamar kopik le a jelölés, meddig lehet visztintesen kitartani, mielőtt lecsuklik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!