Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan lehet hogy egy olcsó...

Hogyan lehet hogy egy olcsó dekopir sokkal jobb mint egy drágább?

Figyelt kérdés
Vettem egy drágát és nem vagyok vele megelégedve,hangos is nagyon,meg nem úgy vágja a fát ahogy kellene.Vettem egy olcsóbbat és teljesen megvagyok elégedve vele,halkabb is,ráadásul a penge is sokkal jobb minöségü mint amit a drágábbhoz adtak.
2021. febr. 1. 15:42
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
#10 én is már vettem Tescos fúrót, mert a Bosch elromlott, és a Tescos 4 éve megy, a Bosch pedig 1 év alatt bedöglött.
2021. febr. 1. 18:43
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Boschból a 15 ezres az sajnos a legalja kategória, túlárazott szarok. Már csak a "kék" Bosch ér valamit.

Még a Lidl sajátmárkása is 10e körül van.

Boschból egy hasonló gép legalább duplájába kerül.

Egyébként az előtolás ugyanúgy van beállítva?

2021. febr. 1. 19:18
 13/21 A kérdező kommentje:

ma 18:36

Vennem kell egy ilyen Rondy RDY600-SSP-t

2021. febr. 1. 21:35
 14/21 A kérdező kommentje:

ma 19:18

"előtolás ugyanúgy van beállítva?" A skill-en nincs ilyen beálitási mód,sem fokozat állithatóság mégis jobb..

2021. febr. 1. 21:37
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, le fogtok hurrogni...

Egy rendes hálózati dekopír fűrész 50 ezernél kezdődik.. A tizenötezer ft-os Bosch a barkács Bosch-ok között is a legalja...

Fűrészlap pedig egy-egy márkán belül is millió féle van, az adott feladathoz kéne választani, ugye ?

Amúgy, a Skil nem a b&d hanem a Bosch tulajdonában (volt).

Bosch GST 85 P /PA / PAE gépeknek szinte ma sincs párja..

Amelyik dekopíron nincs szabályozható előtolás, azt meg sem szabadna venni..

Steinhaus ? Mannesmann ? Parkside ? miről beszélünk ? Ezek nem márkák...

2021. febr. 2. 14:36
 16/21 anonim ***** válasza:
Teljesen igaz. Mint amikor főzni akarsz, darabolsz azon a kicsi vágódeszkán, az alacsony, lötyögős asztalon, a kicsit túl rövid, de legalább vastag pengéjű és vékony markolatú konyhakéssel, amit egy kölcsönkért, kettétört fenőkövön jó karcosra "éleztél" jó múltkor... És mehet is a vékony falú, de legalább túl kicsi edénybe, nem ég le, ha jó sokat kavarod sziszegve a túl kicsi fakanállal. A zavaros szaft nem változtat annyit az ízén, hogy ne érje meg.
2021. febr. 2. 14:54
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

#15: persze, ha munkaeszköz, akkor nem ezekből válogatsz.

Ezek barkács kategória. Egy Einhell vagy Parkside géppel teljesen el lehet lenni otthoni barkácsolásnál. A legolcsóbb Bosch ezeknél még sokkal szarabb.

Ahogy egy 200ezres Hilti fúrókalapács sem kell a panellakónak, hanem elég a 15e-s bármelyik, mire tönkremegy már ementálisajtot csinált az összes falból :)

2021. febr. 2. 15:07
 18/21 anonim ***** válasza:
Barkácsolás és barkácsolás közt is van különbség. A tapasztalat az, hogy a legritkább esetben elegendő gyengébb vagy kevésbé strapabíró gép valós használatban. Valahogy mindig vár rá néhány komolyabb projekt, ahol azért kell/kéne porolni vele rendesen. Amikor két furat kell panelba, akkor lehet, hogy olcsóbb és értelmesebb kölcsönözni. Vagy ha már úgyis ráérsz, meg van lóvéd bóvli fúrókalapácsra, akkor lehet jobb lenne meglepned magad valami állatabb mindenes ütvefúróval. Nagyobb mennyiségű furatnál már meggondolnám, de kettőt frankón lehet vele méretre bővítgetve, vízzel hűtögetve nyekergetni.
2021. febr. 2. 15:28
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

#18: nekem egy kb. 8 éve 10e-ért vasárolt noname SDS fúrókalapácsom van. Brutál sok lyukat fúrtam már vele, nem csak a saját lakásomban, véstem is vele sokat, még köszöni jól van.

Panelbetonba nem jó semmilyen mindenes ütvefúró, csak ha szenvedni akarsz, pont azzal jön a visszahűtés nyektetés.

Inkább vettem egyéb fúrásokhoz egy akkus fúró csavarozót (fa, bútorlap, nagyon ritkán fém).

Ipari porszívó szintén egy einhell van, huszonezer Ft volt, és kibírta a komplett sajátkezű lakásfelújítást, azóta is használom barkácsoláshoz, kocsitakarításhoz. Nyilván ha napi 3 órát menne, nem bírná sokáig, de nekem ezek arra kellenek, hogy ne kelljen földönfutó jobbágyként kuncsorognom meg kölcsönzőkhöz igazodnom ha bármi teendő van.

2021. febr. 2. 16:03
 20/21 anonim ***** válasza:
Nyilván arra írom az ütvefúrót, amikor tényleg két furat, és évekig semmi ilyesmi nem várható. Általában ez van. És direkt combosabb fúróról beszélek, mert jobb lesz az mindenesnek, meg nem is nyírod ki ennyivel. Kétlem, hogy normális szerszámot pihentetni kéne, ha nem terheled túl. Márpedig te állítod be, te korrigálsz az előtoláson, tehát nyak fölött valahol kell legyen a baj, hogy túlmelegedjen egy rendes fúrógép.
2021. febr. 2. 21:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!