Szerintetek is érdemes benzinesről elektromos láncfűrészre váltanom? Milyen olcsó (kb. 20.000 Ft) elektromos láncfűrészt ajánlotok?
Hétvégente tudok kertrendezéssel foglalkozni. Ma volt kb. 3 órám kertészkedni, ebből elment kb. 2 óra arra, hogy hozzak benzint, bekeverjem, beindítsam és beállítsam a benzines fűrészt, hogy legyen alapjárat, és ne álljon le. Ráadásul már öreg szegény, a karbit is fel kellene újítani.
Szóval eldöntöttem, hogy a kertben lévő kb. 25 gyümölcsfa gondozására, és az ebből származó nyesedék tűzifának feldarabolására jó lesz nekem egy elektromos fűrész. Más faanyagot nem veszek tűzifának, csak a kertből származót használom el.
Áram van a közelben. A régi benzines gép sem egy erőgép, csak 38ccm és 1.4kW teljesítményű.
Milyen márkát ajánlotok? Kb. 20.000 Forintot szánnék rá. Többet azért nem, mert sokat lopnak a környékünkön, nem örülnék, ha egy Makitát vinnének el. A Fieldmann és a Hyundai gépei között vacillálok ebben a kategóriában, kb. 1.8kW-os kivitelben, 35 cm lánchosszal.
Hyundai gépei sajnos gagyik lettek az utóbbi időben.
Kb ugyan olyan szarok mint a Strausz.
Mást válassz!
Egyet értek az előttem szólóval.
20.000-ért csodát ne várj,ezért azt mondom próbáld meg a Hecht-márkát.
Állítólag jól átgondolt gépek.
Okés, akkor menjünk el 30.000 Forintig.
Van Black and Decker CS1835 24.990 Forintért, 35 cm-es lánccal, vagy Bosch Ake 30s 27.990 Forintért, 30 centis lánccal.
Amúgy Al-Ko-t is szívesen vennék, az EKS2000-35 egész masszívnak tűnik, most 29.900 Forintért van.
Régen a Skil cuccaim is sokáig tartottak, "sajnos" most csak 18.000 Forint körüli gépet látok tőlük.
Idén vettem már egy B&D sarokcsiszolót, az nagyon bevált, a zöld Bosch cuccokkal csak rosszul jártam eddig.
Én se váltanék elektromosra,a kábellel való kínlódás miatt,meg azért sem mert egy Flinke(ami nálam 3. éve jól szerepel a ház körül) most 15.090Ft.
A kérdező 30.000-et szánna az elektromosra,újonnan.
30.180Ft+szállítás-ból már két benzines simán kijönne...
De a kérdés második feléből nagyon úgy néz ki,h a kérdező mindenképpen elektromosat akar.
Aki szeretné elkerülni a baleseteket, az esőben nem fűrészel semmivel sem.
A mobil FI relé is régi találmány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!