Milyen szerszámokkal lepjem meg a párom, aki most kezdte a villanyszerelői sulit?
Szeretném meglepni őt szerszámokkal/szerszámkészlettel, ami a kezdéshez szükséges, vagy a későbbiekben hasznos lesz, és biztonságos vele dolgozni.
Tudnátok segíteni, hogy miket lenne érdemes vennem neki? Ti hol szoktatok vásárolni?
Hasznos könyvek is jöhetnek! :)
Hát ezt mondtam feljebb, hogy nincs olyan készlet. Én vettem egy 7 darabost amiben volt
- laposból 2,5, 3,5, 4,5, 5,5 mm-es, és külön vettem egy 3 és egy 4 mm széleset,
- PH-ból 1-es és 2-es, és külön vettem egy nullásat
és még vettem külön PZ1-et és PZ2-t.
Ez cakumpakk és cuzammen (mind Wiha) Conradnál négy éve 15 eFt volt, ma már nyilván drágább.
Nyilván csak a finomabb munkák csavarhúzókészlete.
#21 Igen, én is hasonlóan cselekedtem. PH 0-3; PZ 0-3; plusminus PH-PZ 1-2; lapos 2,5-8mm-ig. 45 ropi. Csak a 4 plusminus csavarhúzó volt 27 ezer (Wera, a többi Format).
Egyben talán ez a legtartalmasabb szett:
Ez kb. ugyan az csak Wiha, meg egy 10-essel drágább:
Format egyébként meglepően erős, én mindenre azt használom, nem kopik, törik, forgácsolódik, csak senki sem ismeri. Pedig ők gyártják szinte az összes többit, Knipextől a Weráig. Ellenben a Weidmüllerrel pl. az nagyon ropi és puha anyag.
Feszültség kémlelőnél arra érdemes figyelni, hogy 110V-tól mérjen legalább az egyik mérési tartományában (amennyiben több van neki). Ha 12V-ot is lehet vele mérni, hülyeséget is tud jelezni ha 400V-os fázisokat vagy kábelt érintesz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!