Milyen szerszámokkal lepjem meg a párom, aki most kezdte a villanyszerelői sulit?
Szeretném meglepni őt szerszámokkal/szerszámkészlettel, ami a kezdéshez szükséges, vagy a későbbiekben hasznos lesz, és biztonságos vele dolgozni.
Tudnátok segíteni, hogy miket lenne érdemes vennem neki? Ti hol szoktatok vásárolni?
Hasznos könyvek is jöhetnek! :)
Ami olcsó fúrókalapács, az arra jó, hogy egyik végét a betonhoz érinted, és a másik végén pattogtatja az embert. :D Persze, attól még téglába egy lyukat fúrni okés. Nekem is van egy ócó, az épp Magyarországról kilépni szándékozott barkácsboltáruházban (Bricostore?) vettem pár filléres dolgot (27ezer? fene emlékszik már), gondolva, hogy ha egyszer kell valamit munkálkodni, és tönkremegy bele, akkor is megérte. Ehhez képest a fiam próbálta meg szétütni vele a homokozó betonszegélyét, akkor fogalmaztuk meg a pattogtató üzemmódot.
Csavarhúzókat és fogókat csak olyant, ami alkalmas feszültség alatti munkához, ezt a boltokban általában a VDE csavarhúzó néven árulják. Én a Haupa, Wiha, Intercable márkákat ismerem, mármint kézfogásilag is. Ezek mind jók (és tán nem a legdrágábbak), de egyik sem olyan, mint a másik. Készletben még nem láttam olyant, amiben minden lett volna, s mivel nekem mániám, hogy mindig a legalkalmasabbat használjam, ezért vettem készletet, meg még hozzá azokat, ami nem volt a készletben, így van teljes sorom finomabb munkákhoz egyenes élűből is, PZ-ből is és PH-ból is.
Sajnos nincs olyan kétpólusú, aminek bármelyik funkciója felesleges lenne. Én a három vagy négy Fluke-ből a T-130-ast vettem meg, de a T-150-es annyival több, hogy ellenállást is lehet mérni vele, néha sajnálom, hogy nem adtam ki rá a 37 + ÁFA helyett a 44 + ÁFA pénzikét. :D Ugyanakkor vannak olyan helyzetek, amikor az ember kissé igénybe veszi a tapintót (rozsdás csavar), és ha az eltörik, akkor megfogalmazza, hogy az ötezer forintos teszter célszerűbb lett volna.
Szerintem egy ilyennel biztosan nem lősz mellé, mert teszterrel és szerszámokkal vagy beletalálsz, vagy nem...
Vegyél neki egy jó krimpelő,és egy jó csőrös fogót,és kész. A kettő egy huszas.
NE multinál,hanem direkt villszer boltban vedd,kp-ra,így ha még is más az elképzelés,könnyebb lesz cserélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!