Mit tehetek, ha elforog a gipszkarton falban a tipli csavarral együtt?
Gipszkarton falba fúrtam az alábbi tiplit ( [link] géppel, az itt látható módon és fúrófejjel:
A tipli be is ment szépen a falba, de amikor a csavart kezdtem el bele tekerni...elforog...tekerem a csavart, s a tipli is szépen forog vele együtt.
Mit tegyek?
Képet kellene rögzítenem a gipszkarton falra, úgy, hogy kilóg valamennyire a csavar a tipliből....de nem tudom a csavart behajtani...
Megköszönném a tanácsokat....
Az önfúró tipli! nem kell előfúrni.
Szerintem átszakította gipszkartont, vagy a vékonyabb gipszkarton van fenn.
Inkább raknék bele szárnyas tiplit. Vagy sokkal jobb a beüthető fém. [link]
Vedd ki, és rakj hejette be egy szárnyast.
Én azt csinálnám, hogy kikevet Epokitt tapasszal bekenném a tipli meneteit és óvatosan, kézi csavarhúzóval betekerném a gipszkartonba. Várnék 1 napot, míg az Epokitt megköt és akkor egy vékony csavart, ami éppen nem esik ki a tipliből, belecsavarnék.
Feltételezhetően a csavarozógép "túlhúzta" a menetes tiplit, annak csvarmenetei pedig kivésték a gipszkarton anyagát. A gipszkarton tulajdonképpen csak "kulissza", nem tekinthető komoly szerkezeti elemnek.
Köszönöm a válaszokat!
Tényleg nagyon vékony volt a fal...
3 képet kellett felfúrni, a harmadikat mára hagytam...
Ott nagyon lassan mentem be a géppel a gipszkartonba, s a végefelé már inkább kézzel tekertem be a tiplit a fent linkelt tiplit, így stabilan megállt.
A korábbiakban túl gyorsan és túl mélyre fúrtam sajnos.
Vettem két szárnyas gipszkarton-tiplit, s azokat raktam be a fentebb linkelt helyett.
Bár tudom nem szép megoldás, de viszonylag stabilan megáll a másik 2 kép is a harmadik mellett.
Ha meg baj lesz, akkor glettelek vagy feljebb-arrébb fúrom őket....
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, segítő szándékot! Ment mindenkinek a +!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!