Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Miből építsek térelválasztót?

Miből építsek térelválasztót?

Figyelt kérdés

Üdv!

Egy padlástérben szeretnék leválasztani egy kb 5x3méteres "szoba" részt zongoraszoba kialakítása végett..egy abszolút nem használt, lakótérnek szánt felső szint(nincs padlóburkolat se vakolt fal stb, abszolút építésre váró légtér). A porvédelem miatt szeretnék leválasztani egy sarkot a kb 38-40nm es térből. Én OSB lapos megoldásra gondoltam, esetleg gipszkarton, az olcsóság lenne a lényeg, és a minél egyszerűbb házi barkács megoldás. Nincs se szépségi szerepe, se egyéb építészeti szerepe, tartania nem kell semmit, nem lesz rajt se polc se ablak se virág. pusztán csak a Térelválasztás lenne a szerep. csak én megyek oda fel, tehát esztétikai szempontból mindegy.! Gipszkartonnal még nem dolgoztam, tehát kérlek aki ezt a megoldást javasolná, írja le hogy a profilválasztás a falhoz hogy működik, mert sima U profilból csak mennyezetit találok.. de várom az ötleteket, hátha valaki csinált hasonlót, ki mit ajánlana? OSB laphoz 18mm nútolthoz 1000ft/nm áron tudok hozzájutni, gipszkarton fal pedig obi áron 800ft körül ahogy néztem. Gipszkartonnál azt számoltam, hogy a kiegészítő építőelemek eléggé megdobják a sztorit! függönyözni/fóliával leválasztani nem akarom. Hőt se kell megtartania! Ki milyen megoldást/kivitelezést javasolna? házibarkács megoldást szeretnék mindenképp és lowbudget!:)

2020. máj. 21. 01:05
 1/5 anonim ***** válasza:
Némi faanyaggal megcsinálod a falak vázát, meg az ajtó helyét, és burkolod belülről (vagy kívülről is) gipszkartonnal.
2020. máj. 21. 02:24
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Attól tartok, hogy ezt még többször át kell gondolni. Hagyományos zongorát oda fel kell vinni. Még ha ez meg is oldható, akkor is a zongora nagyon érzékeny a hőmérsékletre és a levegő páratartalmára, tehát padlástér esetén a hőszigetelést ill. a klimatizálást valahogy meg kell oldani. Ezen túlmenően azonban egy nagyon kis helyiségben akkora zaj keletkezik, hogy nem lehet tisztán megítélni a hangzást, tehát valamelyes hangcsillapítást is meg kell a falakon valósítani ill. meg kell akadályozni, hogy a falak ne egy újabb rezonátordobozként működjenek.
2020. máj. 21. 08:42
 3/5 anonim ***** válasza:

2. szépen leírta.

Én esetleg ha mindenképp padlásban gondolkodsz, úgy oldanám meg hogy a falak vázát kialakítod pl cseréplécből, erre felkapcsozol takarófóliát, arra belülről felcsavarozol vékony pl 6mm-es OSB-t, és arra egy minimum 3cm vastag szivacsot lehetőleg lágy szivacsot asszem rózsaszín már ha vannak még színkódok (ma már nem biztos)felragasztasz így nem megy be a pára és viszonylag jól nyeli a hangot a szivacs, az OSB-nél a csavart ne sajnáld minél sűrűbben, és elég hosszra a 10-20mm-es

2020. máj. 21. 16:39
 4/5 anonim ***** válasza:
Meg nem ártana majd felragasztani némi hangtompítós, elnyelős, visszhangzást csökkentő szivacsot, ezt a piramis dombormintás fajtát raknám.
2020. máj. 21. 17:02
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Digitális zongoráról van szó, és fejhallgatóval lesz használva(nyaralóövezet, szomszédek miatt). szigetelt a padlástér hálisten!:)
2020. máj. 22. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!