Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mozgó hűtőszekrény rögzítése?

Mozgó hűtőszekrény rögzítése?

Figyelt kérdés

Üdvözletem. Vásároltam egy szép új kisméretű (80 cm magas) hűtőszekrényt, ami minden jel szerint remekül működik, az az egy gond van vele, hogy ajtónyitáskor mindig elmozdul a helyéről. A lábait beállítottam szintbe tehát billegni nem billeg, de így igazából mindig ki kell húznom a konyhapult alól és a másik kezemmel a tetejét lenyomni ahhoz hogy elmozdulás nélkül ki tudjam nyitni

A most kicserélt ugyanilyen méretű elődjével ilyen probléma nem volt mert az már elég öreg volt, és az ajtó gumija már nem fogott olyan erősen, úgyhogy a kinyitásához szinte semmi erőfeszítés nem kellett; nem gondoltam hogy az újnál ez majd probléma lesz

Kérdezném hogy mi ilyenkor a megoldás, meg lehet ezt oldani helyből, vagy valami plusz alátámasztó céleszközt kell venni hozzá, vagy a konyhapulthoz/falhoz kellene rögzíteni?

2020. júl. 9. 18:11
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem lehetne a hűtő tetejéhez, vagy aljához egy deszkát(bútorlapot) tenni vízszintesen és a pulthot rögzíteni? És ez fogná vissza a hűtőt?

Esetleg ragasztasz valami csíkot az ajtóra, hogy azon át fogjon a mágnes, így gyengébb lesz (öntapadós tapéta, vagy van ragasztóval ellátott szivacs -talán kétoldalas ragasztóval...)

2020. júl. 9. 20:36
 2/6 batragramzadarma válasza:
100%
Nekem is volt ilyen problémám de aztán rászoktam más nyitásra.A hövelyk ujjammal kitámasztom a hűtő tetejéhez vagy oldalához,amelyik közelebb és egy csuklómozdulattal kifeszített.Tehát szétfeszitem az ajtót a palásttól.Esetleg egy kis szilikon olajjal finoman bekened az ajtógumit akkor nem tapad annyira és a guminak is jót tesz.
2020. júl. 10. 05:36
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Felülről, vagy két oldalról valamilyen távtartókkal beszorítanám a helyére.

[link]

2020. júl. 10. 08:50
 4/6 anonim ***** válasza:

Félig van sörrel, sallang meg megy fölülre, rögtön nincs ilyen gond. :)

A lába és alatta a talaj nem csúszik túlságosan? Sutyiban lehet gumit rakni a talpra is, meg alatta a földre is. Szép tiszta felületek kellenek (féktisztító spray) és biztos a hűtő átmeneti üzemen kívül helyezésének szükségessége, de utána már csak nem szórakozik. Ha mégis, akkor tégla a valagába, mármint tényleg.

2020. júl. 10. 13:29
 5/6 Laylah ***** válasza:
Én ugyanúgy csinálom, mint a 2-es (batragramzadarma).
2020. júl. 16. 11:45
 6/6 anonim válasza:
A távtartó jó ötlet, köszi!
2024. júl. 4. 04:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!