Redőny+szúnyogháló beszerelése után mintha kihagytak volna valamit?
Két oldalt van egy-egy elég nagy rés, ahol ami akar bejön, valakinek van tippje, hogy mi hiányozhat innen? Mintha még a helye is ott lenne.
Alulról fényképezve az ablak teteje/bal széle:
Az ablak teteje, jobbról-balra fotózva:
bocsi a képek minőségéért, nem tudtam milyen szögben tudnám normálisan lefotózni :)
Nem hagytak ki semmit.
A szúnyoghálónak nem lehet magasabban a sínje mint a redőnyé. Mikor felhúzod a redőnyt akkor egyre nagyobb henger keletkezik minél feljebb húzod, és a végén beleérne a szúnyogháló sínjébe.
Nálam is ugyan ilyen, sőt mindenkinél ahol beépített szúnyogháló van.
Ez sajnos ilyen, egyébként nem jellemző hogy a rovarok olyan nagy számban megtalálnák ezt a rést, néha 1-1 szúnyog be szokott tévedni ha nagy invázió van kint.
Az a baj, hogy tavasszal-ősszel sajnos bejönnek a legyek (a macska megőrül tőle) meg a poloskák (attól meg én). Ha felhúzom teljesen a redőnyt akkor is van elég hely egy pár mm vastag extra anyagnak, ami kiér mindkét oldalon a keret széléig. Lehet azért ilyen a konstrukció, mert maga a szúnyogháló is felhúzható.
A képen lila nyíllal jelzett rész funkciójára kíváncsi lennék, mert oda rá lehetne applikálni valamit, ami kétoldalt túlnyúlik a keretig és nem zavarná se a redőny -, se a szúnyogháló felhúzását, bár ez utóbbit nem is tervezem.
Nálunk is pont ilyen, hogy a rohadás egye meg. Sajnos nem vettem észre, mikor csinálták, de ha akkor látom, akkor mindjárt le is szereltetem velük.
Ja, egy-két rovar bejön. :D :D :D Most augusztusban egyik este szerencsére észrevettem, hogy egy szokásos kétszerese nagyságú darázs van belül a szúnyoghálón, oszt gyorsan becsuktam az ablakot, és akkor döbbentem meg, hogy eltűnik oldalt, majd kívül megjelenik, aztán viszont... :D
Tudom, sok a ha, de ha bejön, ha félig ráülök és megmar, ha épp akkor allergiás leszek rá, ha egyedül vagyok itthon, akár bele is lehet dögölni. Ebből az első ha megvolt, mert úgy kezdtem el vizslatni, hogy a párom szólt, valami négymotoros dörgött el mellette.
Én pont a jövő hétre terveztem, hogy teszek egy kört a város iparosainál, van-e más megoldásuk. Ha nincs, akkor csinálok egy fix keretet, oszt legfeljebb sose hajolunk ki többet.
A teraszajtónál meg olyan ostoba megoldás van, hogy legkívül van a szúnyogháló, és ha a redőny elég magasra van húzva, akkor ott sugárút van az élővilágnak, ha lejjebb eresztem, akkor csak két-három milliméteres rés van kívül-belül, ahol lepke és poloska vidáman flangál, a szúnyogról már nem is beszélve. :D
ennek nem sok értelme van
nálunk a háló van az ablakon, és azon a redőny, így egy milliméter rés sincs, a háló keretére van fórva egy 10-es lyuk a redőny zsinórjának, de még azon is van vezető, így ott sem tudnak bejönni
és ezt tényleg így csinálják ma a redőnyösök?
most fog jönni, ott fogok állni mellette, ezen a résen egy macska is befér
"de ha nem, akkor mókolok rá valamit"
Este után, mikor a darázs jött, másnap én átmenetileg mókoltam rá. Nem jósolok neked sok esélyt, hogy tökéletes és egyúttal szép lesz, de mindenesetre azt is fényképezd le, lécci.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!