Milyen szúnyogháló alapanyagot ajánlanátok családi ház ablakaira házilag készítendő keretes szúnyoghálóhoz?
Tartós megoldást szeretnék.
Jelenleg öntapadós, tépőzáras elven működő vékony hálók vannak az ablakainkon, amik jó esetben max. 2 évet bírnak. Sérülékenyek is, hamar ki is fakulnak, és a 2. évben már mállni kezdenek a napsugárzás káros hatásai miatt.
Gondoltam, készítek helyettük keretes változatokat. Fakeretekre rögzítenék erős(ebb) anyagú, fm-re megvásárolható, méretre szabható szúnyoghálót.
Láttam különböző mintázatú és vastagságú műanyag hálókat és fém hálókat is.
Milyen tapasztalataitok vannak? Milyen anyagú hálókat érdemes választani?
Olyan kell, ami a napot is jól bírja, a csapadékot is, meg jó esetben a téli fagyokat is.
A fémek mennyire korrodálnak?
A horganyzott vasháló nem sokáig marad rozsdátlan, viszont tapasztalatom szerint más még annyi ideig sem bírja a kutyák kaparászását. (szúnyoghálóajtó)
Létezik alumínium háló, de azt még nem használtam, bizonyára korrózióálló, de szerintem egy házimacska kikörmöli egy mozdulattal.
Damilszerű szálból szőtt hálót használok két ablakon, évekig bírja a déli oldalon is. Igaz, a leginkább igénybevett részére (keret élénél) öntapadós fémfóliát ragasztok a napfény hatásának csökkentésére.
Szintén kereten van csipkefüggöny-szerű anyagból készült textilhálós ablakom is, az már vagy tíz éve fent van, igaz, lomb védi a közvetlen napfénytől.
Gondoltam, hogy a horganyzott szúnyogháló nem lenne a legjobb választás, de alumíniumról még nem hallottam.
Rákerestem a neten, és jónak tűnik.
Kérdés, hogy mekkora választék van a fonatok sűrűségében. Eddig csak olyat találtam, aminél 1,5x1,5 mm-es a hálóosztás, de szerintem ennél finomabb szövésű kell a célra.
Nálunk nincsenek háziállatok. Pontosabban saját nincs, csak a szomszédok macskái járnak át hozzánk, de ők megelégszenek az udvari dísznövényeink nyújtotta árnyékkal, és a füves területek napoznak. :)
Így csak az időjárás viszontagságainak kell majd megfelelnie a keretes szúnyoghálóknak.
Megnézem majd élőben is, hogy milyen lehetőségek vannak.
Én nyitható keretes megoldásokban gondolkodom, mert ablaktisztításnál (főként az emeleti ablakoknál) fontos, hogy kívülről is hozzáférjünk a szúnyoghálóval nem takart (íves kialakítású) ablakfelületekhez is.
Köszönöm a válaszodat.
Egy zöld kezecskével honoráltam :)
Damilos van a gazdabótból. Két egymásra forgatott léckeret közé raktam, kétoldalas ragasztószallaggal feszítve és pozdorjacsavarokkal összehúzva. Évek óta kiváló.
Alu is jó, van belőle sűrű is. Cementszitának is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!