Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Ajtóra szerelhető szúnyogháló...

Ajtóra szerelhető szúnyogháló feltehető úgy, hogy a bejárati ajtó belülre nyílik?

Figyelt kérdés
Gondolom, hogyha felszerelném a hálót, akkor az a házon kívül látszana? Vagy ilyen esetben nem lehet felszerelni tépőzáras szúnyoghálót?

2017. aug. 10. 08:35
 1/10 anonim ***** válasza:
86%

A bejárati ajtók döntő többsége befelé nyílik. Igazából én egész életemből egyetlen egy házra emlékszem, amelyiknek nem befelé nyílt a bejárati ajtaja - annak is amolyan ideiglenes kényszermegoldásként született ez a beépítési módja. Szóval ha csak azért nem lehetne felszerelni szúnyoghálót rá, mert kívülről látszik, akkor jóformán egyetlen ház bejárati ajtaján sem lenne szúnyogháló.

Szóval ez egy ilyen műfaj: vagy csipkednek a szúnyogok, vagy látszik a szúnyogháló kívülről. Innentől a te döntésed, hogy melyik zavaróbb számodra.

2017. aug. 10. 09:10
 2/10 anonim ***** válasza:
79%

Ahogy az 1-es írja!

Minden bejárati ajtó befelé nyílik, a kivétel a kocsmaajtó, ahogy a nóta is mondja, de ennek oka van.

Mégpedig, hogy a randalírozó vendéget könnyebben ki lehessen penderíteni.

"Utcára nyílik a kocsma ajtó,

kihallatszik belőle a szép muzsika szó.

Sört ide, bort ide te szép barna leány,az anyád

had mulatom ki magam igazán."

Ihaj-csuhaj!

Amúgy nem értem a problémát!

Miért gond, ha látszik a szúnyogháló?

2017. aug. 10. 09:26
 3/10 A kérdező kommentje:

Azért gond, mert ez egy társasház földszinti lakása, ami az udvarra nyílik, ahol van a belső parkoló. Szóval rontja szerintem a ház képét. Igaz, hogy az utcáról nem látható, csak a házban lakók látják.

Tegnap is este 21 órára értem haza és szellőztettem és bejött egy hatalmas nagy sáska én meg nagyon ijedős vagyok, alig tudtam megfogni.

Egyébként köszönöm az eddigi válaszokat!

2017. aug. 10. 09:41
 4/10 A kérdező kommentje:
Még annyit kérdeznék, hogy ajtón kívülre, vagy ajtón belülre kell a hálót felszerelni, mert az se biztos, hogy kívülre!
2017. aug. 10. 09:42
 5/10 anonim ***** válasza:

A szúgonyhálós "ajtó" csak egy zsanéros keret, amit mindig kívülre szerelnek fel és télen egy laza mozdulattal leakasztod.

Így néz ki a gyakorlatban:

[link]

[link]

[link]

2017. aug. 10. 11:37
 6/10 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de nem tudom milyen csillagos-gyémántos társasházban laksz, ahol egy rendes szúnyogháló zavaró lehet.

Megnyugtatlak, hogy a több milliárdos luxusvillákon is van szúnyogháló, mert szellőztetni kell, szúnyog mindenütt van és nem válogat.

2017. aug. 10. 11:42
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
A családi házakon kifelé nyilik az ajtó.
2017. aug. 11. 08:30
 8/10 anonim ***** válasza:

#7 Télleg? Melyikeken?

Most amúgy is megyek be a városba, 4 utcán fogok végigmenni, az egyik közel egy kilométer hosszú. Amelyik házak ajtajára rálátok, megszámolom, mennyin nyílik kifelé a bejárati ajtó. Megírom az eredményt, ha hazaértem. Kb. másfél-két óra múlva jelentkezem.

2017. aug. 11. 08:41
 9/10 anonim ***** válasza:

Eddig azt hittem családi házban lakom, de ezek szerint nem!:(

Ugyanis befelé nyílik a bejárati ajtó.

Sőt az összes szomszédomé is.

2017. aug. 11. 09:18
 10/10 anonim ***** válasza:

#7: Nos, egy darabig nézegettem az ajtókat, de amiket láttam, mind befelé nyílt. (Bevallom, mindet nem néztem meg, úgy a 30. környékén eluntam a dolgot.)

Majd alkalomadtán ha ráérsz, gyere el ide a környékre, és mondd el kérlek az itt lakóknak, hogy rosszul építették be a bejárati ajtójukat, mert úgy látszik, itt senki sem tudja, hogy kifelé kéne nyílnia neki :)

2017. aug. 11. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!