Albérlet gyerekkel?
3 kisgyerekkel keresünk albérletet, körülbelül egy évre, igaziból a keresés elején tartunk, de nagy az elutasítás a gyerekek miatt.
Szerintetek mivel lehet hatni a bérlőkre ezeken kívül:
Nem szükséges bejelentkeznunk
Van befogadó nyilatkozatainak
Egy összegben kifizetem az egy éves bérleti díjat
Szerződésben vállaljuk az eredeti állapot helyreállítását
Plusz egy vagy kéthavi kauciót leteszek biztosítékként a kerten felul
Elvileg most a kormány nagyon rá van hajtva a családos emberek segítésére (vagy mit hazudoznak össze)
Nem gondolkodtatok, hogy felveszitek a csok-ot? Még mindig jobb, mint ha a feneketlen kútba dobálnátok a bérleti díjat...
1. Arra az időre van szükségünk albérletre, amíg felépül a házunk. Jelenleg a sajat lakásunkban lakunk, jovoheten írjuk alá az adásvételi szerződést.
Annyi tőkének nincs, hogy csak akkor adjuk el ha felépült a ház, szükségünk van a lakás árára is.
2. A befogadó nyilatkozatnak épp az az értelme, hogy kitehet bármikor mert nem az utcára tesz.
Nyilván arra nincs biztosítéka, hogy tényleg helyre állítanánk az okozott kárt, de azert tisztességes, értelmiségi embernek tartom magam, szóval nem biztos, hogy rögtön negatív dolgokat kell feltételezni, illetve ennek biztosítására ajánlanak fel nagyobb összegű kaukciot.
Nem befektetési célból veszi a lakást, így egy evet nem tudott volna várni.
Van megoldás, mert elférünk anyukámnál, de kényelmesebb lenne külön, azért szülővel együtt élni nehéz.
Értem én kérdező, de az átlag megiscsak igy gondolkodik. Sok sikert kívánok nektek, de nem igazán hiszem hogy sikerülni fog.
Amúgy ha van befogadó nyilatkozat - miért nem oda költöztök?
Csak ki kellett irni a kérdést :) lett albérlet!
Amúgy azért nem anyukámhoz, mert ugyan nagyon szeretjük egymást, de mindkettőnk személyisége nagyon erős és az együttélés (mégha csak egy év is) túl sok konfliktushoz vezetne. Nagy munka volt benne, hogy normális viszonyunk legyen, amit nem szívesen tennék kockára.
Mindenkinek koszonom a véleményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!