Lehet/szokás egy albérletélt félárat fizetni, ha csak hónap közepétől veszem ki?
Csak ha szociális alapon adja ki valaki, vagy eleve olyan helyen van a lakás, hogy más ki sem venné..
Mivel mindenki üzleti alapon adja ki, senki sem fog fél hónapi lakbért egy vadidegen zsebében hagyni puszira.
Attól függ, hogy kinek a hibájából van csak fél hónaptól az albérlet.
Ha pl. Augusztus 1-től költözhető, de az albérlő csak 15.én költözik, az az ő hibája, akkor reális a teljes hónap, különben jön olyan aki kivenné teljes hónapra.
Nem, 5-ös.
A bérlő megnézi 1-én. Elmondja, hogy tetszik, 15-én költözne. A bérbeadó eldönti, hogy szimpatiks-e neki a bérlő és kiadja-e így, vagy várja a töménytelen mennyiségű idiótát akik még jönnek nézelődni, rászán még több óra hosszát, vagy elvisel egy félhavi kiesést.
Másik lehetőség, hogy azt mondja a bérlőnek oké, kiadom neked, de a mai naptól kellene fizetni. Ekkor a bérlőnél a labda, ha tetszik neki annyira a lakás, akkor kifizeti. Ilyen egyszerű.
De alapesetben, ha hó közepétől bérel a bérlő, akkor annyit fizet a hónapból, amennyit ottlakott.
# 3
Ezen az alapon az elmúlt fél év bérleti díját is elkérhetnéd, mert épp a hasadra ütöttél, és úgy gondolod, hogy az jár neked.
Hát 6-os, ugyanezt írtam okostojás....
5-ös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!