30 napos felmondással a következő hónapot egészében fizetnie kell?
Én részarányosan fizettetném vele az augusztust, viszont határozott idejű szerződés idő előtti felmondása esetén(szerződésszegés!) nem jár vissza a kaució és ezt nyilván a bérlőd is tudja. Ha nem tudja, akkor nézzen utána!
4-es vagyok
A szerződésed nem határozatlan idejű, ha a minimum idő (1 év)ki van benne kötve.
Ez így a teljesen egyértelmű!... amennyiben a szerződésben is benne szerepel leírva az 1 év, nem pedig csak szóban mondta a bérlő, hogy én legalább egy évig maradok Bözsi néni!
Sötétség van a fejekben sajnos!
Egy szerződés lehet határozott - bizonyos időtartamra kikötve - de ha szerepel benne a 30 napos felmondási lehetőség, akkor fél év után felmondhat bármely fél!
Egy szerződés lehet szintén határozott, de a szerződésben szerepelni szokott bizonyos szankció, ha a bérlők a szerződésben szereplő időpontban felmondanak. Általában 2 hónap kaució visszatartása. Ez a szerződés rendes felmondással NEM mondható fel. Ha lejár a szerződés időtartama akkor van vége.
S van határozatlan idejű szerződés, ami bármikor felmondható 30 napos rendes felmondással mindkét részről.
Kérdező, tiéd az első eset, tehát felmondhat október előtt, s augusztus végig kell fizetnie!
"ha szerepel benne a 30 napos felmondási lehetőség, akkor fél év után felmondhat bármely fél!"
Miért pont fél év után?
A link amit adtál, meg nem taglalja a szerződéseket.
Ha ki van kötve a szerződésben, hogy "minimum egy évre" kötik akkor az egy évig határozott idejű majd határozatlan idejűvé válik.
A határozott idejű szerződést is fel lehet mondani 30 napos felmondással csak viselni kell a felmondással és a határozott időből eredő feltételek következményeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!