Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mennyire fair, hogy a klimát...

Mennyire fair, hogy a klimát nekem kell kifizetni?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Első albérletem lesz és a tulaj úgy ment bele a klimába, hogy vagy én kifizetem vagy nem lesz, mert neki "nem érdeke". Le se lakhatom és a klimát az ő nevére kell számlázni (úgy hogy én fizetem).

belementem mert az albérlet kell, megdögleni meg nem akarok a melegben. Beletörődtem, kifizetem..csak a véleményetekre vagyok kíváncsi.

2019. máj. 28. 13:48
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Teljesen fair, hiszen neked van szükséged a klímára. Mivel az ő lakása megszabhatja a feltételeket ehhez, pl. hogy neked kell kifizetned, de ő csináltatja meg. Mindkettő érthető, hiszen én sem engedném, hogy a bérlőm a saját szakemberével csináltasson bármit a lakásomban, és nyilván mivel neki kell ez az adott dolog állja a költségeit. Emellett persze nem is szeretném, hogy elvigye mert akkor csúnyán fog kinézni, költeni kell a visszaállításra.

Ami nem lenne fair, ha ezután mondjuk pár hónapon belül kirakna és kiadná drágábban. Ezt viszont megteheti, hiszen miért ne tehetné. A helyedben biztosan kikötném egy szerződésben, hogy x évig nem mondhatja fel a bérleti szerződést a tulajdonos, és nem emelheti a piaci áremelkedés arányánál nagyobb arányban az árat. Azt, hogy mennyi az az x év neked kell tudnod, azaz hogy mennyi az az idő amire már megéri neked a klímára beruházni. Én mondjuk legalább 3 évet mondanék. Amúgy van mobil klíma is, lehet, hogy azt érdemesebb beszerezned?

Szóval teljesen

2019. jún. 7. 00:15
 22/22 anonim ***** válasza:

Teljesen fair, egészen addig a pontig, hogy: "az ő nevére kell számlázni (úgy hogy én fizetem)".

Na, ilyen csak a mesékben van. Majd még te csinálsz hozzá értéknövelő beruházásokat, nem? :D Ilyen helyre ne akarj költözni, mert lesz még bajod bőven a tulajjal.

2019. jún. 8. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!