Mennyire fair, hogy a klimát nekem kell kifizetni?
Sziasztok.
Első albérletem lesz és a tulaj úgy ment bele a klimába, hogy vagy én kifizetem vagy nem lesz, mert neki "nem érdeke". Le se lakhatom és a klimát az ő nevére kell számlázni (úgy hogy én fizetem).
belementem mert az albérlet kell, megdögleni meg nem akarok a melegben. Beletörődtem, kifizetem..csak a véleményetekre vagyok kíváncsi.
Próbáltam neked rákeresni a miénkre, de már újonnan nem látok sehol, mert nem mai darab. A neve OMAS Trendy mobil klíma és nagyon szeretjük.
Ez nem a miénk, de ilyen:
Mi nemes egyszerűséggel bevezettük a kéménybe.
A szomszéd telken meg úgy oldották meg, (nincs kéményük) hogy az ablak alján az üvegen vágtak egy kerek lyukat, amit télen egy parafakoronggal befednek, bedugnak.
Te is vágass üvegessel az ablakon lyukat ha nincs kéményed és ha elköltözöl csak azt az egy táblát kell beüvegeztetned!
Ha rövid a csöved, klímás tesz hozzá olyan hosszú csövet, amilyet szeretnél.
Nyilván nem ilyen ablakról beszélek, hanem olyanról, amit max 5-6ezerért üvegeznek és azt is kifizeti a biztosító!
Én az általam ismert 2 lehetőséget mondtam el a Kérdezőnek, ő meg felméri a saját lehetőségeit a jelenlegi és jövendőbeli albérleteinél.
A mobilklíma nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik, nem hiszem, hogy a beállítása annyira bonyolult dolog lenne!
Akinek van, vagy ért valamelyest hozzá, az biztos fog tudni jó tanácsot adni.
"amit max 5-6ezerért üvegeznek és azt is kifizeti a biztosító!"
Hol laksz?
Budapesten egy 5x10 cm-es üveget is többért cserélnek, mint 5-6000 Ft, már a kiszállási díj is 20 000 Ft.
Ha nincsen káresemény, akkor mire fizetne a biztosító?...
"Teljesen fair. Pontosan ugyanaz a helyzet, mintha kitalálnád, hogy te az egész lakást magentaszínűre fested, aztán mielőtt kiköltözöl, visszafested normálisra. A saját igényeidet elégíted ki vele, a tulajnak nem érdeke, hogy magentaszínű legyen minden és simán ki tudja adni valaki olyannak, akinek normális ízlése van.
A klíma ma nálunk még luxuscikknek számít, nem alap dolog albérletben, ha olyan lakást veszel ki, ahol nincs, akkor magadnak kell megteremtened, a tulajnak ahhoz semmi köze. Magyarán nem kényszerítheted rá, hogy kifizessen valamit, ami neki nem kell. Nem is értem a logikádat, lehet hogy gyakorlatban növeled a lakás értékét, de lehet a te értékedet is növelné ha szép göndörre dauerolnánk a hajad, mégsem örülnél, ha lefognánk és megcsinálnánk, aztán még ki is fizethetnéd "
-------------
Teljesen rossz példa. A festés színe szubjektív. a klima megléte olyan helyen ahol nyáron meghalsz a melegtől már érdek és érték.
Ráadásul ha tegyük fel 1év után még se tudok maradni akkor neki van egy jó klimája mert nem a legolcsóbbat és a legaljadékabbat szereltetem fel. Így többet is kérhet az albérletért.
Szerintem az lett volna a legtisztességesebb ha valamilyen módon törleszti. Mert így kapott egy ingyenes beruházást.
Persze mint leírtam kifogom fizetni és nem rendezek ebből problémát. Szimplán kiváncsi voltam a véleményetekre. háborút se akartam kirobbantani ebből.:)
Milyen kiszállás?
Leemeled az ablakot és beviszed az üvegeshez!
Persze hogy 20ezer a kiszállás, én 30-ért sem cipelném a fél műhelyt a helyedbe.
Itt az ÁFÁ-s árlista, tényleg tévedtem 2 m2-nél 2ezerFt-ot, de 2 éve nem üvegeztettem ablakot.
Káreset?
Egy ablak előfordul, hogy betörik.
Amúgy Pest megyében lakom,nem is rossz helyen.
18: "Leemeled az ablakot és beviszed az üvegeshez!"
Ne haragudj, de ez teljesen irreális ötlet, én nem bírom el a töredékét se ennek a súlynak! Ez szóba sem jön.
Autóm sincsen.
Az üveges sem veszi le.
De ha leszámítom a kiszállást, és beviszem, akkor is 70 000, vagy 2x 70 000 a legkisebb ablak is, és NEM fizeti a biztosító, ez itt a bökkenő, nem a 20 000 Ft!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!