Mennyire fair, hogy a klimát nekem kell kifizetni?
Sziasztok.
Első albérletem lesz és a tulaj úgy ment bele a klimába, hogy vagy én kifizetem vagy nem lesz, mert neki "nem érdeke". Le se lakhatom és a klimát az ő nevére kell számlázni (úgy hogy én fizetem).
belementem mert az albérlet kell, megdögleni meg nem akarok a melegben. Beletörődtem, kifizetem..csak a véleményetekre vagyok kíváncsi.
A tulajnak abban az esetben igaza van, hogy ha neki nem érdeke és anélkül is ugyanolyan könnyen kiadja a lakást, akkor mondhat nemet.
Abba, hogy én kifizetem, csak úgy mennék bele, hogy ha elköltözöm, leszerelem és viszem magammal. Persze ilyenkor köteles vagy a bontott részt visszaállítani a klíma előtti állapotra.
Akkor hagynám ott, ha legalább egy részét kifizeti, hiszen ha kell neki, ha nem a lakás értékét növeli.
Az 1-es mindent leírt.
Ezt meg nem értem:
" klimát az ő nevére kell számlázni (úgy hogy én fizetem)."
Ilyen nincs, küldd el a francba, de tényleg!
Mondd meg, hogy neked kell a számla, mert amikor mész, viszed magaddal!
Miért nem vettél egy mobil klímát?
Most minden albit felszerelsz klímával, ahova a sors repít?
Nem mindegyik hangos, bár kétségtelen, hogy van egy susogása, de a füled pillanatok alatt úgy megszokja, hogy észre sem veszed.
Nem tudom mekkora helyiséget akarsz hűteni, de nekünk a nyaraló 20m2-es szobáját tökéletesen lehűti, hidegebb nem is kell.
Albérletbe ez az ideális megoldás, nem a klíma szerelgetés.
Vegyél inkább a Mömaxban ilyen kis hordozható archűsítő klímát, akár 2-3-mat, 5000 Ft/db. Az a tied, nem lesz vita.:)
Különben ahogy nézem, idén nem lesz klímamuszájos nyár szerencsére!!:)
Teljesen fair. Pontosan ugyanaz a helyzet, mintha kitalálnád, hogy te az egész lakást magentaszínűre fested, aztán mielőtt kiköltözöl, visszafested normálisra. A saját igényeidet elégíted ki vele, a tulajnak nem érdeke, hogy magentaszínű legyen minden és simán ki tudja adni valaki olyannak, akinek normális ízlése van.
A klíma ma nálunk még luxuscikknek számít, nem alap dolog albérletben, ha olyan lakást veszel ki, ahol nincs, akkor magadnak kell megteremtened, a tulajnak ahhoz semmi köze. Magyarán nem kényszerítheted rá, hogy kifizessen valamit, ami neki nem kell. Nem is értem a logikádat, lehet hogy gyakorlatban növeled a lakás értékét, de lehet a te értékedet is növelné ha szép göndörre dauerolnánk a hajad, mégsem örülnél, ha lefognánk és megcsinálnánk, aztán még ki is fizethetnéd :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!