Albérletnél, ha a bérlő klímát vásárol akkor a készülék beszerelési költségeibe (50. 000-60. 000 Ft kb. ) illik beszállni a tulajnak vagy sem?
Az illik szót úgy értem hogy a beszerelés okoz e bármilyen előnyt vagy értéknövekedést a lakásban ha a bérlő magával vinné a klímát amikor elköltözik? Ez esetben csak egy lyuk maradna a falon és problémát is okozhat a szellőző nyílás vagy pedig egy ilyen szellőzőnyílást le lehet szigetelni tökéletesen?
A következő klíma beszerelése így jóval olcsóbb lenne ha a fal már ki van fúrva? Köszi a hozzáértő válaszokat előre is
A bérlő ne szereljen be semmit a tulaj hozzájárulása nélkül, ami állagromlással jár.
Mert az egy dolog, hogy a következő klímát könnyebb lesz felrakni, de egyáltalán nem biztos hogy a tulaj akar majd klímát, és ha igen, akkor sem biztos hogy ugyanoda, ugyanolyan megoldással.
Illik?
Költözés előtt neked kell az eredeti állapotot visszaállítani.
A tulaj engedélye nélkül pedig nem szerelhető be .
Ha magával vinné a klímát akkor semmi képpen se szálj bele a beszerelésbe, sőt én még plusz kauciót is kérnét, hogy a fal javíttási kölcségeit legyen miből fedezni.
Ha ugyan arra a helyre te is szeretnél klímát szereltetni és ezzel megnövelni a lakás értékét, akkor sem szálnék bele, mert a klímát elfogják vinni és amikor te veszel magadnak egyet, annak is lesz felszerelési költsége.
ha jól értem mobil klímának akarsz lyukat fúrni.
Vágass az ablaküvegbe lyukat, ha elmész, beüvegezteted újból az ablakot...
Mindenképp kérdezd meg a tulajdonost előtte. Ha ő a büdös életben nem tervezett volna klímát tenni a lakásba, akkor azzal a lyukkal nemhogy előnyt, de kárt okozol neki, nem jó ötlet.
Ha meg jónak tartja az ötletet, akár abban is megegyezhettek, hogy nagyobb összeget fizet, vagy lelakod, a végén pedig ott hagyod a klímát. Ez a történet sokféleképpen alakulhat, de a megkérdezése nélkül egy szöget sem verhetsz a falba, úgyhogy ezt semmiképp ne hagyd ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!