Albérletnél, ha a bérlő klímát vásárol akkor a készülék beszerelési költségeibe (50. 000-60. 000 Ft kb. ) illik beszállni a tulajnak vagy sem?
Figyelt kérdés
Az illik szót úgy értem hogy a beszerelés okoz e bármilyen előnyt vagy értéknövekedést a lakásban ha a bérlő magával vinné a klímát amikor elköltözik? Ez esetben csak egy lyuk maradna a falon és problémát is okozhat a szellőző nyílás vagy pedig egy ilyen szellőzőnyílást le lehet szigetelni tökéletesen?
A következő klíma beszerelése így jóval olcsóbb lenne ha a fal már ki van fúrva? Köszi a hozzáértő válaszokat előre is
#klíma #albérlet klíma
2017. jún. 5. 18:00
11/12 A kérdező kommentje:
Végül beszereltettem saját költségből, a készülék az enyém így viszem magammal költözésnél. A tulaj jól járt mivel ő is fog klímát beszerelni miután elköltözök viszont 10ezerből megússza a beszerelést mivel nem kell már falat fúrni. Utólag megjegyezném: ha én lettem volna a tulaj helyében akkor felajánlottam volna hogy felesbe fizessük a falfúrást, szerintem így lett volna korrekt.
2018. márc. 6. 10:40
12/12 anonim válasza:
A klíma továbbvitelével vigyázz, ha nem mobil klímàról van szó. Mi mist szereltettünk klímát, és a használt, de még jól működő klímánkat át akartuk adni anyóséknak. Viszont a klímaszerelő cég nem ajánlotta a használt klíma felszerelését másik helyen. Azt mondták, hogy nem tudják garantálni, hogy az új helyen a klíma működni fog. A klíma hűtőrendszerét első felszereléskor valami vákumos cuccal beállítják, és azt még egyszer úgy nem fogják tudni beállítani. Ha használt klímát felszerelsz új helyre, benne van a pakliban, hogy soha többé el sem indul...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!