Kaució visszajár, ha nem, hogyan intézzük el? (lentebb, please, olyanok is akik értenek ehhez)
Dióhéjban a lényeg: Érvényes szerződés van,telken belüli bérlemény,másfél éve lakunk itt ketten. 92 éves nagyon rosszindulatú öreg,háttérben a családja és egy aránytalan válás miatt ilyen helyzetbe került anya és lánya,akik bérlik ezt.
Az első évben nem emelt az öreg,utána bejelentette hogy emelni akar,mire kialkudtunk az addigi 90ből 105-t.
Persze a szerződésen továbbra is 90 szerepel,és nem 105...
Beszéltem ügyvéddel,ilyennel,olyannal,de a ti véleményetekre vagyok kíváncsi.
A kaució kb 180. Nem sok. Azt javasolta az ügyvédem,ha nem adják vissza miután mi ezt tértivevényesen felmondjuk,akkor jogi út. Na most ez mit jelent(nem ez volt a fő témája az ügyvéddel való konzultációmnak,és egyelőre csak titeket kérdeznélek meg)? Mit vizsgál ilyenkor a bíróság? Mennyi ideig?
Mellesleg: ezek itt mindenhez értenek.
Kitalálhatnak akármit,hogy mi itt ezt azt elrontottuk,stb. Hogyan lehet ezt megakadályozni,jogi,vagy hivatalos úton,vagy "hivatalos úton",ne értek ehhez sajnos.
Nem az öreggel akarom megnézetni a dolgokat,mert ez az ember egy alkoholista öreg,és ..öreg..ugye.
Valaki függetlennel becsültetni kellene? Én azt a 180at vissza akarom adni édesanyámnak,ha kell,bármilyen módon.
Van ötletetek?
Szerződés szerint visszajár,ezt már egyszer elolvasta a jogász,tudom ezeket.
A pénz nem számít,egy jogi perre is kifizetek akármennyit(azért nem akármennyit),csak szerencsétlen édesanyám,aki százszor naivabb mint a volt férje(vagy én) például,szeretném ha megkapná ezt az összeget,visszakapná.
Borzalmas telken belül bérelni,senki ne tegye,főleg egy szenilis öreggel,aki még a szerződésben vállaltakat sem teljesítette.(mi fizettük ki amikor eldugult a vécéjük,rögtön 30 ezer,mi álltunk sok mindent,mert itt minden egymillió éves)
Van ötletetek? Kitalálhatnak bármit,erre van ötletetek? Hogyan lehet ezt az öregtől függetlenül,vagy valahogyan megoldani,hogy itt nem volt amortizáció,vagy ilyesmi.
szereltek*
a gáz-szerelőnk mondta miért nem lestem ki hogy mit csinálnak ezek ...bort? lehet úgy csinálni? mert azt láttam hogy a fia(aki az apám lehetne) boros gyerek,hozta fel a hordót a kertbe. A gázcsőre gumicsővet raknak,és az a mi házunk közelében van. Közvetlenül...
na de ez OFFF
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!