Visszajár-e a kaució?
Köszönöm a válaszokat!
A főbérlőm szerint a kaució nem jár vissza, mert az arra volt biztosíték annak idején, hogy én biztosan elfoglalom a bérletet, és mondjuk 1 hónap után nem gondolom meg magam. Amennyire tudtam, utánanéztem a neten, én is úgy értelmezem, hogy vissza kell kapjam. De, ha a főbérlő nem adja vissza, az esetben mit tehetek? 200 ezer Ft sok pénz mindenkinek!
Ha tényleg jogosan jár vissza,mert te mindent betartottál a szó és írásbeli dolgokban,akkor lelakod,vagy viszel a lakásból ennek fejében dolgokat.
Sajna azért vannak olyanok is,hogy a gerinces tulajt is meglopják.
Na ennek lesz itt utóhangja.
A szerződésember ez áll:
"A Bérlő 2 hónap bérleti díjat beköltözés előtt kaucióként kifizet a Bérbeadónak. A 2 havi kaució megfizetésének ideje jelen bérleti szerződés aláírásának napja. A bérleti szerződés megszűnésekor a 2 havi kaució összege Bérlő részére visszajár, illetve lelakhatja.
10. A felek a bérleti szerződést bármikor írásban felmondhatják. A felmondás a hónap utolsó napjára szólhat azzal, hogy a felmondási idő nem lehet kevesebb, mint 30 naptári nap."
Ez év június 30-ára mondtam fel írásban a szerződést, május hót előre kifizettem, főbérlő azt mondja, hogy már nem tudom lelakni a kauciót, tehát nem adja vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!