Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A társasház rendelkezhet így?

A társasház rendelkezhet így?

Figyelt kérdés
Saját zárt udvarral rendelkező társasház. Van kis szalonnasütő, hinta, homokozó. Az autómmal beállok az udvarra. Jött egy nő, hogy azonnal menjek ki, ez az ő helye ( szokásjog😃) a vicc az, hogy két hetente kb 1 estét használja amikor a külföldön dolgozó férje hazajön. Mondtam neki hogy oké, péntek szombat este nem fogok odaállni, hanem a udvar egy másik helyére hogy ne legyen vita. Erre azt mondta hogy az albérlők az egész udvarra nem állhatnak be. Na itt elszakadt a cérna. Mondtam neki, hogyha majd hogy egy társasházi szabályzatot ahol ez le van írva, vagy egy tulajdoni lapot, miszerint az a parkoló az övé, akkor nem állok oda... a kérdés: a társasház hozhat ilyen szabályt esetleg? Ezt nem üti a törvény? Miszerint albérlőként jogom van beállni oda.... sosem éltem még alvérletben, vagy társasházban, munka miatt egy évre most bevállaltam. Számomra ez hihetetlen. Komolyan elvárja hogy ott van üresen a hely az esetek 80%ában én meg parkoljak az utcán....
2019. febr. 20. 07:04
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Közös költséget óvatosan keverjük bele, mert sok helyen külön-külön kell fizetni a lakásra, és a beállóhelyre. Ebben az esetben nem tudhatjuk, melyikről beszélünk.
2019. febr. 20. 12:08
 12/13 anonim ***** válasza:
#11: OK. Ez elvileg mindegy, nem azon van a hirig. Nyilván a kérdező is befizeti azt az 500 Ft-os udvarkarbantartási díjat, ha kell. Itt elvekről van szó. Az udvar valószínűleg osztatlan közös tulajdon, nem sajátíthat ki benne senki magánhasználatra részt. Itt jön a képbe a szokásjog, mert valahogyan meg kell egyezni.
2019. febr. 20. 14:18
 13/13 anonim ***** válasza:

Szokásjog... fasság.

A .aszatlan pitsa nem tud akárhová beállni ezért terpeszkedik mindig ugyanoda, ennyi a dolog lényege.

De a lakóház is idióta, tök egyszerűen be lehetne számozni a helyeket, minden lakáshoz 1-et mondjuk 500Ft/hó ellenében, ráhajtósgátlós lehajtható lakattal. A rendszámtalanok szabad préda. Amelyik lakásnak van garázsa annak nincs parkolója. 1 lakáshoz 1 kocsi, a többi utcán dekkoljon ahol tud.

Vagy le kell írni tisztán világosan, hogy nincs lefoglalt parkolóhely, bárki szabadon használhatja, az is aki nem ott lakik.

2019. febr. 22. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!