Ma voltam egy albérlet megtekintésén, de az állítólagos tulajdonos nem szerepel a társasház tulajdonosai között, ez hogy lehet?
Egy tulajdonjogi lapot lekértem az internetről arról a telekről amelyen a lakóház áll. Ez ugye fel van osztva annyi részre amennyi a jogos tulajdonos is. Viszont nem találtam meg a nevét az úrnak aki ma körbevitt a lakásban. Pedig nem közvetítőirodából volt, hanem saját lakása..
Mondta hogy holnap azaz szombaton jó lenne aláírni a szerződést, mert jovő héten utazik el külföldre. Előleget nem kér egy hónapot sem csak vigyázzunk a dolgokra. A másik dolog hogy kértem csak augusztustól szeretnénk koltozni, ezért a fizetés is csak augusztustól lenne. Abba is belement... Kár, hogy nem néztem utána hamarabb ennek a dolognak.
Lehet, hogy ő is bérli a lakást és tovább akarja másnak magán keresztül adni bérletre?
Ha ő is bérli akkor albérlőnek továbbadni csak a tulaj beleegyezésével lehet.
Elképzelhető,hogy sok a tartozás és pár hónap múlva majd jön a razzia meg a TEK és majd titeket korbácsolnak meg a magyar rendőrség dominái. (Muhahaha) Csak vicceltem :)
Mindenesetre sok oka lehet. Nem árt szemtől szembe megkérdezni(vagy telifonon'), aztán ha még mindig gyanús megpróbálni utánajárni.
Nem volna egyszerűbb tőle megkérdezni??
Lehet az asszony vagy a gyerek nevén is a lakás pl. !!
"Lehet az asszony vagy a gyerek nevén is a lakás pl."
Lehet, de akkor is azzal kell szerződni, akié.
"Egy tulajdonjogi lapot lekértem az internetről arról a telekről amelyen a lakóház áll"
Ez osztatlan közös tulajdon vagy mi? Elvileg minden lakásnak kell legyen tulajdoni lapja. Nem vagyok jogász, de én csak olyat láttam eddig.
Ezt az ügyet mindenképp tisztázd, nem szégyen rákérdezni és ha nincs rejtegetnivalója, akkor pontosan válaszol majd, alátámasztva iratokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!