Milyen érveket mondjak a tulajnak, hogy bejelentsen állandóra?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Egy lakásban lakunk párommal 2 éve (én 26F, ő 25N), most keződne a 3. év. Eddig csak tartózkodási helyként engedett bejenetkezni a tulaj, de több helyen figyelmeztettek már (bank, orvos): ha szerződésünk több mint 3-4 hónapra szól (1 évre szól mindig), akkor az már nem tartózkodás, hanem állandó lakcím kellene, hogy legyen.
A tulajdonos meggyőzhetőnek tűnik, mert bizonyítottunk ennyi idő alatt, hogy nem rongáljuk a lakást, hanem a szerződésben szerepelt feltételek szerint lakjuk. Gondolom attól fél, hogy nehezebben rakna ki bennünket, ha nem fizetnénk, viszont ezt olvastam több helyen is, hogy hülyeség.
Mit gondoltok erről / voltatok már ilyen helyzetben?
Köszönöm segítségeteket!
2018. aug. 29. 12:19
11/14 anonim válasza:
Miert is kellene egy alberletbe allando lakcimre bejelentkezni? Szavazast mindent el lehet intezni ideiglenes lakcimmel. Tovabba a lakas tulajdonosa rendelkezik allando lakcimmel es az o hozzatartozoi: felesege, gyerekei. Idegeneknek semmi joguk ezt kerni es ha van egy kis esze akkor ezt nem teszi meg. Ahhoz, hogy ezt meg tudjatok tenni neki is ott kell lenni es nem eleg egy hozzajarulas hanem neki a foldhivataltol vinni kell a tulajdont igazolo okiratot. Ideiglenes cimre is megkapjatok a postat minden. Banki ugyek is intezhetoek igy sot az orvos is. Nem hiszem, hogy egyaltalan kellene ilyesmit kernetek a foberlotol.
12/14 anonim válasza:
8# rosszul tudod... Az ideiglenes lakcímet, hivatalos nevén tartózkodási helyet nem fogadják el!! Én már csak tudom. Pont ezert kellett állandóra bejelentkeznünk. Különben fizethettünk volna évi 60 ezret.
13/14 anonim válasza:
11# miről beszélsz? Sehol nem kell ott lennie.... Alá kell írni a lakcímbejelentőt ès kész! Pont, mint a tartózkodási helynél. Egyébként igazad van, minden megy tartózkodási hellyel is. Kivéve a parkolás... Nekünk emiatt kellett bejelentkeznünk. Szerencsére a tulaj ismer minket elèg ideje ès nem tiltakozott.
14/14 anonim válasza:
11# arról nem is beszélve, hogy adott esetben ha már nem élnek speciel a szülők akkor is kell, hogy legyen állandó lakcíme valakinek.... Mellesleg törvény írja elő... Ideiglenes pedig nem lehet állandó nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!