Milyen érveket mondjak a tulajnak, hogy bejelentsen állandóra?
Sziasztok!
Egy lakásban lakunk párommal 2 éve (én 26F, ő 25N), most keződne a 3. év. Eddig csak tartózkodási helyként engedett bejenetkezni a tulaj, de több helyen figyelmeztettek már (bank, orvos): ha szerződésünk több mint 3-4 hónapra szól (1 évre szól mindig), akkor az már nem tartózkodás, hanem állandó lakcím kellene, hogy legyen.
A tulajdonos meggyőzhetőnek tűnik, mert bizonyítottunk ennyi idő alatt, hogy nem rongáljuk a lakást, hanem a szerződésben szerepelt feltételek szerint lakjuk. Gondolom attól fél, hogy nehezebben rakna ki bennünket, ha nem fizetnénk, viszont ezt olvastam több helyen is, hogy hülyeség.
Mit gondoltok erről / voltatok már ilyen helyzetben?
Köszönöm segítségeteket!
"de több helyen figyelmeztettek már"
Alá is támasztották valami jogszabállyal?
Nekem nincs tudomásom olyanról, hogy a tartózkodási hely nem lehet sokáig ugyan az.
Ezt találtam:
"A tartózkodási helyet - annak bejelentésétől számított öt éven belül - ismét be kell jelenteni. Az ismételt bejelentés hiányában az érintett tartózkodási helye e törvény erejénél fogva megszűnik."
Az 1-nek van igaza!
Mondjuk nekem nem tudnál olyan érvvel jönni, amiért állandóra bejelentenélek, (téged, vagy bárkit) mert ugyan irkál a jogszabály sok mindent, de nekem közel 5 évembe került kijelentenem a lakásomból valakit (nem családtag) mérhetetlen sok idegeskedés és utánjárás után.
Állandóra ne akarj bejelentkezni egy albérletbe, szerintem félretájékoztattak. Az orvoshoz is csak ideiglenes lakcím kell.
Nálunk úgy működött az ideiglenes bejelentkezés, hogy kitöltöttük a kijelentkezési nyilatkozatot is, aláírással, dátum nélkül. Ha megromlana a viszony, akkor bármikor ki tud jelenteni a tulaj. De évek óta semmi gondunk, sem dokival, sem bankkal sem semmivel.
Állandóra egy normális tulaj soha sem fog a házába,lakásába engedni . Soha a büdös életben nem tudna kitenni,ha összerugnátok a port.Már pedig mindenhol igy van,mert a befogadott egyre több lakhatási jogot követel.
Nem kér,hanem követel !
Teljes egyetértésem az ötössel!!
Mi okból nem megfelelő nektek "csak" a tartózkodási? Nekem is az van, orvos, bank nagy ívben tesz az ilyesmire amúgy.
"Mondjuk nekem nem tudnál olyan érvvel jönni, amiért állandóra bejelentenélek"
Parkolás. Persze ha van mélygarázsod, akkor no problemo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!