Ad ki valaki lakást úgy, hogy azon banki hitel van? A hitelszerződésben benne van, hogy csak a bank engedélyével adható ki. Tapasztalatok?
Nem kell mindent véresen komolyan venni, de vedd úgy, hogy nem szóltam semmit!
Mellesleg nem tudom, hogy ebből mi kára származna a banknak?
Biztosabban megkapja a pénzét, aztán annyi.
"Szerintem arról van szó hogy ha nem fizetném a hitelt, akkor nem tudják elárverezni a lakást, mert ki van adva."
Hát ez nem így van.
Ha elárverezik a lakást, akkor kirakják a bérlőt, ugyanolyan nyugalommal, mintha téged raknának ki. Utána a bérlőnek joga van esetleg veled szemben fellépni perrel, ezzel a bank már nem foglalkozik.
Ráadásul mire egy nemfizetés végrehajtásig jut, az optimálisan is 1-2 év, addig te teljesen szabályosan felmondhatsz a bérlődnek, mert nem villámcsapásszerűen jön a végrehajtó, 1 hónap után.
A hitelszerződésben? Nem a zálogszerződésre gondolsz?
Egyébként valóban így van, a zálogtárgyat (ingatlant) a zálogkötelezett nem adhatja más részére birtokba, és bérbe sem adhatja.
Tapasztalatom nincsen, én nem adok ki lakást, de az én értelmezésemben ez súlyos szerződésszegésnek minősül (azaz felmondási ok). Inkább beszélj a bankoddal, nehogy jöjjön a meglepi, tértivevénnyel...
Én elég sokszor elolvastam a hitel és a zálogszerződésünket is, de egyszerűen nem látok erre vonatkozó kikötést.
Megjegyzem az ügyintézőnk is azt mondta anno, hogy egyszerűen ellenőrizhetetlen, ők ilyenekkel nem foglalkoznak.
Nyilván akkor kerül ez képbe, ha baj van, de erre is azt mondta, hogyha valamiért átmenetileg fizetésképtelenné válnánk (ami amúgy kb. esélytelen), akkor inkább menjünk be a bankba és próbáljunk megoldást találni, egyezséget kötni, minthogy csak elbújjunk és egész egyszerűen nem fizetünk többé.
Te vagy ez egyetlen a történelemben, aki ezt így intézi.:)
Látod, hogy még eljárási rend sincs rá!
Ne nyüzsögj és ne hívd fel magadra (erőszakosan!) a figyelmet, a kutya nem törődik a dologgal, a bankokat csak az érdekli, hogy a pénzüket megkapják!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!