Angliában házat kiadni?
Kicsit zavaros, amit írsz. Jól értem, hogy ketten vagytok tulajdonosok és adósok a feleségeddel, de további rokonok is a házban laknak. És ők maradnának, és fizetni is fognak nektek valamit, bár ezt nem tekinthetitek hivatalosan bérbeadásnak, mert ez az egy ingatlanotok van?
Alapvetően a szerződéseteket kell megnézni. Tényleg tiltja a bérbeadást? Azt hittem, ez a kitétel csak Magyarországon szokás. Itt senki nem veszi komolyan.
Szóval amíg fizetsz, addig nem tudom elképzelni, hogy felmondják a szerződést csak azért, mert a bankszámládra nem bér megjelöléssel jönnek beérkező tételek, hanem komment nélkül a rokonok számlájáról (mivel a bank a te számládról vonja az összegeket, gondolom, a rokonok oda fognak befizetni). De ha biztosra akarsz menni, nézd meg a szerződést, hogy van-e a banknak joga ilyen okból felmondani.
Szia, már én is vettem házat idekinn. Igen, van egy olyan külön hitelforma, hogy buy to let és first time buyer nem lehet. Viszont nem tudom, hogy ha lejár a mortgage szerződésed, akkor válthatsz e. Ezt meg kéne kérdezni. Lehet, hogy ha lendert váltanál, azok megengednék, de akkor ugye megintcsak az van, hogy több pénz kéne bele.
Mikor jár le a szerződésed? Ha sikerül átlépned, akkor érdemesebb hosszabb időre lekötni, habár a buy to let-eket nem néztem, hogy azok hogy működnek, de valszeg azok is futamidősek. Én 2 évre kötöttem elsőnek is és most hogy lejárt a múltkor, megint 2 évre kötöttem, de mikor lejár, és újat akarsz, akkor elképzelhető, hogy megint felülvizsgálnak és fel kell értékeltetned a házat újra, meg az egész cécót újracsinálni. Ha kiadod, akkor meg abból adózni kell, papírmunka stb...kevés az esély, hogy találsz itt valakit hasonló cipőben, aki már végigcsinálta mostanában-hogy friss legyen az infó és még érvényes-, így valószínű az a legegyszerűbb, ha bemész a bankba és ától cettig átrágjátok a lehetőségeket...mondjuk előbb utóbb úgy is ez lenne a vége:D
Lehet az lesz a legegyszerűbb, ha eladjátok a házat és kitisztázzátok a hitelt. Átruházni a házat ideiglenesen az meg költséges, mert pénzbe kerül valakit a szerződésbe íratni és onnan leszedni is pénzbe kerül.
Sok sikert mindenesetre, azért megírod ide, hogy mi lett a vége léci, érdekelne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!