Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Jogos az albérlő elvárása...

Jogos az albérlő elvárása felém, hogy én menjek hozzájuk takarítani?

Figyelt kérdés

A felső szomszéd eláztatta, nem öröm, de megesik az ilyen egy panel lakásban. Az albérlőm felhívott, szinte őrjöngött a telefonba, hogy azonnal menjek, és segítsek neki, mert szerinte az én lakásom, és az én érdekem, hogy rendben legyen, és különben is, neki ez a szabadnapja, és más programot tervezett. Mondtam, hogy bocs, de tudja, hogy 2 hónapos a kislányom, nem tudok neki azonnal ugrani, én is mást terveztem, meg különben is, oldja meg. De csak őrjöngött, hogy ez az én lakásom,és ő nem így elázva bérelte, stb. stb...

Később átmentem, akkor meg közölte, hogy neki eláztak a cuccai, térítsem meg a kárt, és a szomszéd biztosítója amit fizet, azt adjam oda nekik, majd ők kifestik a saját ízlásük szerint, mert ők laknak ott.

A lakásra nem volt biztosítás, én nem kötöttem, nekik fel lett ajánlva, hogy ha gondolják, köthetnek, de nem éltek vele.

Most már annyira elegem van belőlük, hogy úgy gondoltam, odaadom azt a pénzt, azzal egyrészt kifizetem a takarítási költségét, másrészt meg csináljanak, amit akarnak, fessenek ki, aztán meg rövid úton felmondok nekik, mert én ebből nem kérek.

Nem tudom, jó ötlet-e így a történtek után.

2018. aug. 13. 14:19
1 2
 11/15 kovpet ***** válasza:
100%

"Erre az Apeh-al fenyegetőzik"

Apeh? OMG, hány éve NAV már?

"meg azt mondja, hogy keressek nekik lakást ugyanilyen feltételekkel, ugyanilyen áron."

Te meg azt mondod, hogy NEM. Mondani bárki tud bármit, a szerződés és a jogszabályok számítanak, azok meg nem köteleznek téged ilyesmire.

"Most abban maradtunk, hogy ők maradni akarnak"

Fenyegetőző, okoskodó hisztérikus idióták inkább ne maradjanak. Én dobnám őket a szerződés szerinti feltételekkel és határidőkkel, korrektül, de mindenféle jóindulat és engedmény nélkül a fentiek fényében.

2018. aug. 14. 13:12
 12/15 A kérdező kommentje:

Kamukának üzenem, hogy a szomszéd biztosítója fizet, de nem nekik, hanem nekem, mert az én nevemen van a lakás. Ezzel nincs gond, de én akkor adok nekik a pénzból, ha vesznek is valamit. Tehát nem úgy, ahogy ők akarták, hogy adjam oda az egész összeget, és ők majd festenek. Én azt mondtam, hogy muti a blokkot, mennyibe került, annyit fizetek. Ja, és itt vidéken még mindig Apeh meg adóhatóság, ha emlegetik, egyébként igazad van, NAV.

Többieknek: én is szívesen kibacarintottam volna őket azonnal, de most azt mondom, jobb, ha lenyugodnak a kedélyek, félek, mert kinézem belőlük, hogy bosszúból nagyobb károkat csinálnak, és akkor futhatok a pénzem után. Annyi kauciót nem raktak le, hogy sokat fedezzen.

2018. aug. 14. 14:28
 13/15 anonim ***** válasza:
49%
Sajnálom a helyzetedet kérdező. Az ilyen bérlőktől jobb minél hamarabb megszabadulni. Ők nem fogják károkozás nélkül elhagyni a lakásodat, se most, se később. De ne legyen igazam. Felmondani viszont szigorúan csak írásban! Rezsivel biztos nincsenek elmaradva? Neked adják a rezsit vagy a szolgáltatónak? Nehogy kiderüljön, hogy már van rezsitartozásuk, csak nem néztel a körmükre.
2018. aug. 14. 17:10
 14/15 anonim ***** válasza:
0%
Nyugodtan fenyegessen az adóhivatallal, megmondod, hogy kevesebb mint 1 éve lakik itt, és a jövő éviben akartad bevallani.
2018. aug. 15. 02:22
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

A bérbeadásnál negyedéves bevallás/befizetés van, de a fene nem magyarázkodna nekik.

Amikor kiesett a szájukon az APEH,(NAV) abban a percben felmondtam volna nekik és még csak nem is csodálkozhattak volna. Ilyen légkörben milyen további békés együttműködésre lehet számítani?

2018. aug. 15. 08:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!