Kilakoltatási tilalom? "Jól van ez így"?
Albérleteztetés merült fel bennem, mert eladni nem szeretném a jó helyen lévő lakásom, viszont elköltözünk. Legálisan szeretném kiadni a 48nm-es panellakásom, de érdekes dolgot hallottam: Télvíz idején függetlenül attól, hogy közjegyző általi szerződésem van nem lakoltatható ki az az elbérlő aki nem fizet? Ha ez így van, mi ilyenkor a teendő?
(Nem kilakoltatási vágy van bennem, de, ha a szerződésben foglaltak nem tesz eleget MIT LEHET csinálni?)
Nem hagyod felhalmozódni a hátralékot.
Ha mégis erre játszik, írásban felmondod a bérleti szerződést (mondjuk halaszthatatlan felújításra hivatkozva), majd a felmondási idő letelte után elviszed az összes nyílászárót mondván neked azzal kell kezdeni a felújítást.
Délután már nem lesz ott!
Köszönöm Nektek!
Azonban, ha fel is mondok neki, még hónapokig ronthatja a levegőt? Vagy tudok olyan szerződést is kötni közjegyző által, amivel azonnal ill. néhány napon belül kilakoltatható?
(Ha még hónapokig ott lakhat simán csinálhat szándékosan több száz erzes rezsit).
"Ne itt érdelödj, mer rengeteg hülyeséget meg nem helytálló infót kapsz, hanem kérdezz meg egy ügyvédet, aki kiismeri magát a témában."
Az ügyvédek is nettó hülyeséget mondanának a témában, saját tapasztalat, nekem volt már nem fizetős albérlő ügyem.
Amúgy nekem nem közjegyzős szerződésem volt, mehettem a bíróságra, de fél éve húzódott az ügy ezért valami kiskaput kellett találnom, mivel a magyar törvények természetesen a bűnözőt védik.
valahol olvastam hogy a szerkezeti felújítást végezhet a tulaj, hát én is ezt tettem, először leszereltem a bejárati ajtót. Ez nem vált be, utána 2 ablakot is kiszereltettem szerkezeti felújítás jogcímén.
Azóta pereltem az okozott károkért, megnyertem, de nem lehet behajtani...
85%-os, azt hiszem a Te szöveged tankönyvbe lehetne írni. Na jó, nem fétisizállak:)
Mit jelent az, hogy kilakoltatási záradék? Napokon belül kitehetem az albérlőt, időjárástól függetlenül? Ehhez hatósági intézkedés szügséges vagy már a fizikában is tanult F erő szükséges hozzá? Hírdetésbe le szabad írni, hogy kan ill nőstény cígányoknak nem kiadó? Mennyibe kerül egy közjegyzői dokumentum erről, 20-30eft?
Nálam nincs közjegyzői szerződés, de az elművel szereltettem fel előrefizetős órát és az én nevemen van. Én töltöm fel, így a kontroll a kezemben van.
Azt kell kifizetnie utoljára, ha bármennyivel csúszik nem lesz hűtő, internet, világítás, meleg víz, stb. Nagyon rég nem volt csúszás. De ha van, magától elmegy, ha nem tud életvitelszerűen ott élni.
Nem írhatod le a szerződésben, de azt, hogy magyarnak kiadó azt igen.
A barnábbaktól szoktam kérni munkáltatói igazolást, ajánlást a munkahelyéről és az előző bérbeadójától. Ez elég szokott lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!