Van itt olyan vidéki, akinek lassan fontolóra kell venni, hogy a lakásárak miatt elhagyja Budapestet?
Én nem vagyok ebben a helyzetben de ismerek érintetteket akik ugyanezt fontolgatják.
Hamarosan komoly lakhatási krízis fog kialakulni. Albérlet és lakásvásárlási szempontból is. A 2020-as évek erről és a munkaerőhiányról fognak szólni.
Nekem pont most fordult meg a fejemben.
Vidéki ismerősöm pont ugyanannyit keres mint én, cserébe otthon lakik. Én meg fél fizetésem elköltöm egy kis lyuk szobára és 3 havonta jutok haza. Így elgondolkoztam, hogy szívesebben költenék a saját házunkra, felújítására, egyebekre.
Jó de a fizetésképtelen réteg eddig se volt a lakáspiacon. Mert ugye azért fizetésképtelenek. :)
Itt inkább az a probléma hogy az eddig fizetőképes réteg fizetésképtelenné fog válni és ez bezony nem kevés ember lesz.
Pont most tervezem a költözést Budapestre.
Kb 40 km-re lakom Pesttől.
Már itt is közel annyiba kerülnek az albérletek mint Pesten. 80-90 e Ft-nál kezdődnek a lakások. És mellekesen megjegyzem itt a munkabér átlagosan maximum nettó 150-180 e Ft...
Nem jobb Pest vonzáskörében sem a helyzet, hiába vidék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!